Sea Monsters: A Prehistoric Adventure in 3-D Blu-ray review

sea monstersSea Monsters: A Prehistoric Adventure in 3-D****

Regie: Sean MacLeod Phillips

Met: Liev Schreiber, Jerry Hoffman, Cheryl Hunter

Speelduur: 40′

Indrukwekkende 3-D documentaire van National Geographic!

De opzet: Ga mee op reis 80 miljoen jaar terug in de tijd naar een periode waarin machtige dinosauriërs de aarde beheersten. Onderwater, in de mysterieuze prehistorische zeeën, zwommen, joegen en vochten minstens zo indrukwekkende wezens voor hun bestaan. Aangrijpende, levensechte beelden geven het leven weer van twee dolfijnachtige zeereptielen, Dolichorhynchops oftewel Dollies genaamd. Zij maken een meeslepende reis door wateren die gedomineerd worden door het grootste roofdier dat ooit heeft bestaan, namelijk de Tylosaurus. Baanbrekende fossielvondsten van over de gehele wereld en geavanceerde computertechnieken geven een levensechte blik op de tijd toen monsters over de wereldzeeën regeerden!

still_monster

Ons verdict: Hoewel we vroeger nooit echt fans waren van documentaires over dinosauriërs en dergelijke, is het met behulp van moderne speciale effecten mogelijk om dingen met eigen ogen te ontdekken, iets bij te leren en tegelijk zelfs entertainend te zijn. Na het baanbrekende Walking With Dinosaurs is de tijd niet blijven stilstaan en dankzij de hoge definitie beelden van Blu-ray en de verbeterde 3-D technieken zijn documentaires soms zelfs een heuse attractie geworden. Met Sea Monsters: A Prehistoric Adventure in 3-D maakt 3-D en ‘special effects’-expert Sean MacLeod Phillips een vermakelijke documentaire, vol indrukwekkende creaturen. Het acteerwerk is soms nogal belegen, maar dat mag de pret niet drukken want de speciale effecten en het 3-D is om de duimen en vingers bij af te likken! De verteller van dienst is Hollywoodster Liev Schreiber, bekend van The Manchurian Candidate en X-Men Origins: Wolverine.

De Blu-ray: Het 1.78:1 Full HD-beeld (1080p) is verbluffend, met haarscherp beeld en een hoog contrast. Diepte en detail zijn uitstekend en het zwartniveau is lekker strak. De kleuren ogen levendig en spatten vaak letterlijk van het scherm. Zoals verwacht vormen filmgrain, digitale compressiefouten en andere onregelmatigheden geen enkel probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt eveneens prima, met heldere en over de hele lijn goed verstaanbare dialogen en een prima stereospreiding. Er is een prima ambiance en ruis of andere storingen hebben we niet opgemerkt. In de knappe 3-D uitgevoerde kartonnen sleeve zit de keepcase, met daarin maar liefst vier 3-D brilletjes. Naast de indrukwekkende 3-D versie, is er als extra ook nog de gewone 2-D versie toegevoegd. Een must voor de liefhebbers van 3-D films en documentaires van National Geographic.

Bekijk hier alvast een voorsmaakje:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.