Divine Weapon: Special Edition Blu-ray review

divineDivine Weapon***

Regie: Kim Yoo-jin

Met: Jung Jae-young, Huh Joon-ho, Ahn Sung-ki

Speelduur: 134′

Een dijk van een Blu-ray, jammer dat de film geen echte topper is…

Het verhaal: China in het jaar 1448: voor de opkomende, keizerlijke Ming-dynastie is de naburige Joseon-dynastie van koning Sejong (Ahn Sung-ki) een hindernis voor de uitgestrekte verovering en expansie van het rijk. Het wil dat het buurland zich volledig onderwerpt. Om zich tegen de dreigende oorlog te beschermen en het reeds verloren land terug te veroveren, ontwikkelt koning Sejong in het geheim een legendarisch wapen op basis van de vuurwapentechnologie, het eerste pijlkanon met raketten: de Singijeon . Als de Chinezen lucht krijgen van de plannen van Sejong, proberen ze met man en macht de vervaardiging van dit wonderwapen te voorkomen. Daardoor lokken ze een kettingreactie van geweld uit, die in een allesbeslissende veldslag eindigt…

divine weapon

Ons verdict: The Divine Weapon (originele titel: Shin ge Jeon) verteld het historische verhaal over het ontstaan van de “Singijeon”, een variatie op de Chinese vuurpijl. Het is duidelijk dat regisseur Kim Yoo-jin de grote middelen ter beschikking heeft gekregen, want het is een erg epische film geworden, met immens veldslagen, peperdure speciale effecten en een verbluffende actiechoreografie. Jammer genoeg is het scenario een beetje flauw en ongeïnspireerd, met hier en daar serieuze uitschuivers van de acteurs van dienst. Ook vonden we de regie een beetje stuurloos, want sommige scènes kwamen erg rommelig over. Komt daar dan nog bij dat de film een beetje lang duurt en niet altijd hetzelfde tempo kan behouden, waardoor (The) Divine Weapon jammer genoeg niet de spectaculaire topper is geworden die de bioscooptrailer ons beloofde. Leuk om eens een keer te bekijken, maar helaas niet meer dan dat!

De Blu-ray: Eindelijk eens een speciale editie in de steeds maar groeiende Amazia collectie! Naast het uitstekende 2.35:1 HD-beeld – met een goed contrast, verbluffende scherpte en detail – en een dynamische Koreaanse DTS-HD 5.1-track – met heldere dialogen en een prima spreiding, bevat het schijfje een schat aan extra’s. Naast een ‘Making of’ featurette, wordt er op deze Blu-ray nog dieper ingegaan op de vele actiescènes, het productie design, maar ook “Singijeon: The Divine Weapon” en natuurlijk ook de restauratie van Singijeon. Alsof dat nog niet genoeg is, voegde men bij Splendid nog een ‘behind the scenes’-featurette toe. Last but not least, zijn een resem trailers en een collectie interviews met de voornaamste castleden. Een puike selectie bonusmateriaal, op een uitstekende Blu-ray!

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter