Beverly Hills Chihuahua Blu-ray review

beverly hills C coverBeverly Hills Chihuahua**

Regie: Raja Gosnell

Met: Piper Perabo, Drew Barrymore, Andy Garcia, Jamie Lee Curtis, George Lopez

Speelduur: ‘

Onnozele en vaak erg flauwe komedie uit de Disney-stal…

Het verhaal: Chloe (Drew Barrymore), een verwende, in diamanten gehulde chihuahua uit Beverly Hills verdwaalt tijdens een vakantie in Mexico. Papi (George Lopez), een vermakelijke chihuahua die gek is op Chloe, komt in actie en gaat naar Mexico om haar te redden. Terwijl Chloe hulp krijgt van Delgado (Andy Garcia), haar nieuwe vriend die zichzelf heeft opgeworpen als haar ultieme beschermer…

beverly-hills-chihuahua-4

Ons verdict: Pratende dieren hebben al vaak de basis geweest van diverse komedies. Vooral Disney lijkt er wel van te houden, getuige films als Space Buddies en het succesvolle G-Force. Ook met deze Beverly Hills Chihuahua scoorden de studio van Mickey Mouse. De opzet is gemakkelijk en dankzij een interessante cast zou hier best iets leuks in gezeten hebben. Jammer genoeg maakt regisseur Raja Gosnell, die ooit ook de Home Alone franchise om zeep hielp met het derde deel, er een potje van. Niet alleen is de film nergens origineel of grappig, bovendien sleept de film ook soms aan. Het acteerwerk is eveneens erg typisch, met uitschuivers van Piper Perabo en zelfs Jamie Lee Curtis. De speciale effecten daarentegen zijn wel erg goed! Kinderen zullen de film geweldig vinden, maar wij vonden er niet echt veel aan. Beverly Hills Chihuahua werd echter wel een onverwacht grote hit, met een wereldwijde recette van bijna 150 miljoen dollar. De sequel heeft ondertussen al groen licht gekregen en kunnen we verwachten in 2010.

De Blu-ray: Het 2.40:1 HD-beeld spat van het scherm af, met heldere en levendige kleuren en haarscherp beeld. Het contrast is prima en het diepte/detail zijn uitstekend. Buiten wat minieme grain hebben we ook geen opvallende oneffenheden opgemerkt. De Engelse PCM 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met een fraaie weergave van muziek en dialoog. De geluidseffecten hebben een prima plaatsing en de subwoofer onderlijnt de meer actiegerichte scènes. Ruis en andere storingen vormen eveneens geen enkel probleem. Deze speciale editie bevat een boel extra’s, waaronder: een audiocommentaartrack van regisseur Raja Gosnell, cross-promotionele trailers, weggeknipte scènes en een korte animatie over de geschiedenis en legendes van de chihuahua. Verder bevat de Blu-ray een hele resem exclusieve extra features, zoals alternatieve scènes en twee featurettes. Tenslotte zit er in de keepcase ook nog de volwaardige DVD van Beverly Hills Chihuahua. Handig voor die grijpgrage kinderhandjes!

Bekijk hier de trailer van de film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.