The Boy in the Striped Pyjamas DVD review

boy coverThe Boy in the Striped Pyjamas****

Regie: Mark Herman

Met: David Thewlis, Vera Farmiga, Asa Butterfield, Cara Horgan

Speelduur: 90′

Een aangrijpend oorlogsdrama van de makers van La Vita è Bella!

Het verhaal: Bruno (Asa Butterfield), een onschuldig en naïef achtjarig jongetje, is rusteloos en verveelt zich in zijn nieuwe huis. Hij luistert niet naar zijn moeder en gaat op avontuur uit in het bos. Al snel ontmoet hij een jongen met een gestreepte pyama en een verrassende vriendschap ontwikkelt zich…

boy_in_the_striped_pyjamas_xl_01-film-a

Ons verdict: The Boy in the Striped Pyjamas is de aangrijpende verfilming van de bestseller van John Boyne. Regisseur Mark Herman maakt er een evenwichtige vertelling van, die mee gedragen wordt door enkele sterke acteerprestaties. We stoorden er ons in het begin even aan dat het weer Engelse Nazi’s zijn, maar door de vertolkingen ben je dit euvel al snel weer vergeten. David Thewlis en Vera Farmiga leveren vooral een sterk samenspel, maar het is verrassend genoeg de jonge knaap Asa Butterfield en zijn jonge Joodse vriend die erg straf weergegeven worden. De film gaat goed vooruit en is meeslepend van begin tot einde. Iedereen die droog blijft tijdens het emotionele einde is gemaakt van beton. Kortom, een prachtige film die iedereen wat ons betreft toch één keer gezien moet hebben!

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een puik contrast en een prima schaduwdetail. De zwarte tinten zijn solide, met verder mooi natuurlijk ogende kleuren. De gebruikte print is vrij van storende onvolmaaktheden zoals teveel filmgrain, overdadige compressiefouten en vuiltjes. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt goed, met heldere en vooral verstaanbare dialogen en een nette weergave van geluidseffecten, maar ook filmmuziek. Ruis en storingen zijn zoals veracht niet aan de orde. De DVD bevat bovendien een boeiende audiocommentaar, maar ook enkele weggeknipte scènes, wat promotionele trailers en een featurette. Kortom, weer een prima titel van Disney!

Bekijk hier de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.