Star Wars: The Bad Batch recensie op Disney Plus België

Star Wars: The Bad Batch recensie op Disney Plus BelgiëStar Wars: The Bad Batch ***

Bedenker: Jennifer Corbett / Producent: Dave Filoni

Met de stemmen van Dee Bradley Baker als The Bad Batch, maar ook Michelle Ang, Ming-Na Wen, Stephen Stanton, Andrew Kishino, Nika Futterman, Ness Bautista,…

Speeltijd: 14 afleveringen / 30 minuten per aflevering waarvan de pilot anderhalf uur

Ga kijken als je hield van Star Wars: The Clone Wars & Star Wars: Rebels.

Het verhaal: Star Wars: The Bad Batch volgt de elite & experimentele klonen van de Bad Batch terwijl ze hun weg vinden in een snel veranderend sterrenstelsel in de onmiddellijke nasleep van de Clone War. Leden van Bad Batch bezitten elk een uitzonderlijke vaardigheid die hen buitengewoon effectieve soldaten en een formidabele bemanning maakt.

xxxxx

Ons verdict: May the 4th Be with You, MoviePulpers, en wat een dag is het dit jaar! We krijgen immers een gloednieuwe Star Wars-animatieserie te zien The Bad Batch door Mandalorian-schrijver Dave Filoni gebaseerd op de figuren door George Lucas himself. Deze keer krijgt Clone Force 99 die zijn introductie deed in het 7de seizoen van Star Wars-animatieserie The Clone Wars zijn tijd onder de zon met figuren zoals  Saw Gerrera uit Rogue One, Fennec Shand uit The Mandalorian & schurkengeneraal Admiral Tarkin als grote blikvangers naast het quitet.

De Bad Batch uit Clone Wars S7 is terug voor Star Wars Bad Batch recensie op Disney Plus België

Ik kan menig science fiction-liefhebber begrijpen dat ze de animatiereeksen zoals Star Wars: Clone Wars & Star Wars: Rebels buiten beschouwing willen laten, maar het is duidelijk na het 2de seizoen van The Mandalorian dat de animatieseries van Star Wars zijn zoals de strips van Marvel voor de Marvel Cinematic Universe. Dat is het speelveld van Lucasfilm & zijn team om te experimenteren en te komen met nieuwe figuren uit het immense Star Wars-rijk. Met de Bad Batch verkennen Dave Filoni & Jennifer Corbett eindelijk de periode na Star Wars III: Revenge of the Sith tijdens de Reign of the Empire nadat de jedi werden uitgeroeid door Order 66. Star Wars: The Bad Batch heeft animatie van niveau als Star Wars: The Clone Wars en is in veel opzichten een geslaagd vervolg op de serie die 7 seizoen liep. De Bad Batch is eveneens zeer toegankelijk met zijn speelduur van zo’n 30 minuten per aflevering, hoewel de pilot de vele Star Wars-fans geeft waar het naar snakt: Vulling voor de leegte na The Mandalorian S2.

Kortom, wil je alle easter eggs verstaan uit de Star Wars-film & -series op Disney Plus? Dan wordt het tijd dat je jouw tanden stopt in de animatiereeksen van Star Wars op Disney Plus. Samen met The Clone Wars S7 is deze The Bad Batch één van de beste uit de animatiestal.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter