Il Divin Codino recensie op Netflix België

Il Divin Codino recensie op Netflix BelgiëIl Divin Codino ** 1/2

Regie: Letizia Lamartire (Baby, Saremo giovani e bellissimi)

Met Andrea Arcangeli, Andrea Pennacchi, Valentina Bellè, Antonio Zavatteri, Thomas Trabacchi, Anna Ferruzzo,…

Speeltijd: 91′

Ga kijken als je hield van Diego Maradona.

Het verhaal: Het levensverhaal van Italiaanse voetballegende Roberto Baggio.

Ons verdict: Het vertrek van Diego Maradona op deze wereld zorgde voor heel wat ophef in de wereld, maar als Argentijnië wonderkind noemt, dan zijn de andere voetballanden zoals Brazilië (Pele), Portugal (Ronaldo) & Italië (Baggio) er als de kippen bij om ook hun lokaal wonderkind in de verf te zetten. Netflix zorgde in combinatie met het Italiaanse Mediaset voor een overzicht van het professioneel voetballeven van Robert Baggio met Il Divino Codino, in het Engels vertaald naar The Divine Ponytail.

Andrea Arcangeli is Roberto Baggio voor Netflix' Il Divin Codino recensie

De landspeelfilm laat weliswaar te wensen over. Hoewel Andrea Arcangeli sterke uiterlijke gelijkenissen toont met de Italiaanse sterspeler bij Fiorentina, Juventus, AS Milan, Bologna, Inter & uiteindelijk Brescia is zijn charisma niet op punt en het ontbreken aan echt Italiaans talent tilt de man’s niveau niet naar omhoog. Enige uitzondering is wel acteur Andrea Pennacchi (hij vertolkt de vader van Baggio in de fictiefilm), die met zijn acteerprestatie ons wel wist te raken. Bovendien herinner ik me nog zeer levendig het wereldkampioenschap van 1994 in de Verenigde Staten, gezien mijn voorliefde voor landenvoetbal toen is begonnen, en de film door regisseuse Letizia Lamartire focust zich te kort en te weinig op dit legendarisch tornooi, terwijl het zo’n aderlating was voor de Italiaanse babyboomers van die tijd.  Het is één van deze zeldzamen momenten waarop ik zal zeggen dat een film te kort was, gezien er veel teveel van Baggio’s leven in de film is gepropt op zo’n korte tijd. Er zijn bij Il Divin Codino gewoon fundamenteel slechte keuzes gemaakt in bvb. welke deel van het leven van Baggio lichten we toe. Zijn clubcarrière is immers ontelbaar meer succesvol dan zijn bijdrages voor de nationale voetbalploeg. Tot slot had Roberto Baggio’s Netflix film beter tot uiting gekomen mocht er een fijne balans zijn tussen documentaire & fictie.

Kortom, Il Divin Codino is Italië’s antwoord op de recente Maradona-film met Roberto Baggio, maar het is geen geslaagde ondanks het feit dat het nu beschikbaar is op de meest succesvolle streamingdienst van Italië, Netflix.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter