Koen De Bouw in The Man Who Sold His Skin recensie

The Man Who Sold His Skin recensie op FFO Nights

The Man Who Sold His Skin recensie op FFO NightsThe Man Who Sold His Skin ****

Regie: Kaouther Ben Hania (Beauty and the Dogs, Zaineb Hates the Snow)

Met Koen De Bouw, Monica Bellucci, Yahya Mahayni, Dea Liane, Saad Lostan, Wim Delvoye,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van Zagros.

Het verhaal: Sam Ali, een jonge Syriër, is naar Libanon gevlucht om de burgeroorlog in zijn moederland te ontkomen. Om een Schengenvisum te kunnen bemachtigen en zo naar de liefde van zijn leven in Europa te kunnen reizen, sluit hij een akkoord met een controversiële hedendaagse kunstenaar, Jeffrey Godefroi. Hij laat zijn rug tatoeëren met de afbeelding van het visum en wordt zo een levend kunstwerk. Sam zal echter snel tot het besef komen dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht.

The Man Who Sold His Skin recensie met Koen De Bouw

Ons verdict: Trots voelde we opnieuw in het voorjaar van 2021, MoviePulpers. Op de Oscars 2021 stonden er immers 2 landgenoten te pronken in de internationale selectie: Johan Heldenbergh met Quo Vadis, Aida & Koen De Bouw met The Man Who Sold His Skin. Geen van de 2 kregen ondanks hun sterke acteerprestatie een Oscar voor Beste Buitenlandse film (deze ging ergens wel terecht naar Thomas Vinterberg’s Druk), maar het staat opnieuw mooi op het portfolio van beide Vlaamse steracteurs. The Man Who Sold His Skin kreeg gisteren na een lange tijd eindelijk een prestigieuze release in België met FFO Nights in aanwezigheid van cast & regisseuse.

De Tunesische regisseuse Kaouther Ben Hania brengt een creatief verhaal met een knipoog naar het vluchtelingendebat over een Syrische man die meer vrijheid krijgt als kunstwerk dan als mens. Terecht Oscarnominatie, want de hele film voelt aan als een nobel gebaar dat samen met een verfijnde editing en kwaliteitvolle beelden op het niveau van Zagros geplaatst kan worden. Syrische acteur Yahya Mahayni wordt gedragen door de uitmuntende acteerprestaties van Koen De Bouw & Monica Bellucci en onze Vlaamse held vindt zich in The Man Who Sold His Skin zelfs een beetje opnieuw uit als kunstenaar. Opnieuw stapt De Bouw in de goede richting op het internationaal toneel. Hier zit meer in! Tot slot laat regisseuse Kaouther Ben Hania zich niet vangen om teveel drama toe te voegen aan The Man Who Sold His Skin. Het heeft een fijne balans tussen maatschappijkritiek & drama wat mooi is voor iemand van de Maghreb-landen.

Kortom, The Man Who Sold His Skin heeft een mooi concept & prachtig verhaal. Opnieuw vindt De Bouw zichzelf uit! Vanaf 4 augustus 2021 officieel in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.