Eiffel filmrecensie

Eiffel recensieEiffel ***

Regie: Martin Bourboulon (Papa ou Maman)

Met Romain Duris, Emma Mackey, Armande Boulanger, Pierre Deladonchamps,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Colette & Imitation Game.


Het verhaal: Na het succesvol afronden van de bouw van het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1889, maar Eiffel houdt zich liever bezig met het ontwerpen van de metro. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met een mysterieuze vrouw uit zijn verleden. De verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffeltoren te ontwerpen.

Romain Duris & Emma Mackey in Eiffel filmrecensie

Ons verdict: Het was voor mij altijd een raadsel hoe de Eiffeltoren, een monument bestaande uit 7.000 ton metaal, als romantisch kon aanzien worden tot mijn vrouw mij het verhaal achter de bouwheer Gustave Eiffel vertelde. Het heeft tot vandaag geduurd alvorens de Fransen effectief een internationale film maakte over de romantiek achter de Eiffeltoren en we zijn niet echt zeker of dit zo’n goed idee was.

Begrijp ons niet verkeerd: Eiffel is alles behalve een slechte film. De internationale cast met Sex Education-revelatie Emma Mackey aan kop levert mooi werk en ook de productie is van hoog niveau met kwalitatieve beelden, indrukwekkende decors & interessante kostuums. Alle bouwstenen zijn dus aanwezig, maar het is het verhaal dat ondanks een speelduur van rond de 110 minuten de spanning er niet in houdt en de editing die de boel uiteindelijk maar een doordeweekse film maakt. En dat vinden we echt een gemiste kans, want met de allure van de stad van de liefde kan je toch beter doen. Werkpunten voor Franse regisseur Martin Bourboulon die zichzelf toch beter op de internationale kaart had kunnen zetten na zijn regiewerk van de Papa ou Maman-franchise.

Kortom, Eiffel zorgde er niet echt voor dat ons hart harder ging bonzen ondanks mooie namen zoals  Emma Mackey, Romain Duris & Pierre Deladonchamps. Vanaf deze week te zien in Belgische bioscopen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter