Crossing Over review

Crossing Over ****

Regie: Wayne Kramer

Met Harrison Ford, Ray Liotta, Ashley Judd, Cliff Curtis, Lizzy Caplan, Alice Eve, Jim Sturgess,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van Traffic en Crash.

Het verhaal: Crossing Over volgt momentopnames uit het leven van verschillende personages met één leiddraad: immigratie in de Verenigde Staten. Max Brogan is samen met zijn Iranaans-Amerikaanse collega Hamid Baraheri een special agent die werkt voor Immigration and Customs Enforcement om illegalen op te sporen, Cole Frankel probeert een green card te fixen voor de opkomende Australische actrice Claire Shepard waarmee hij ‘betalend’ seks heeft. Clair heeft bovendien een boon voor muzikant Gavin Kossef die zijn Joodse origine probeert uit te spelen om aan een job te geraken. De vrouw van Cole, Denise Frankel, is een juridische adviseur die de familie van Taslima Jahangir ondersteunt, omdat deze ervan verdacht worden illegaal in het land te blijven en sympathie hebben voor de terroristische aanslagen van 9/11.

Ons verdict: Crossing Over is een onroerende film over één van de meest controversiële onderwerpen van de 20ste en 21ste eeuw. De verhaallijnen dat deze film omarmt zijn opmerkelijk origineel te noemen en lopen goed in elkaar over waardoor deze film niet gaat vervelen. Het laat je heel vaak denken aan de kwaliteiten van de Oscar-winnende film Traffic, alhoewel dat de cinematografie van Crossing Over te wensen overlaat tegenover Traffic. De indrukwekkende cast van Crossing Over (Harrison Ford, Ashley Judd, Ray Liotta,…) zijn de trekpleister van deze film en laten heel wat moois zien.

Kortom, op zoek naar een diepgaande film die niet te langdradig wordt? Zoek niet verder en ga Crossing Over bekijken. Onderaan kan je een fragment uit Crossing Over bekijken met Harrison Ford en Cliff Curtis:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter