Easy Virtue review

Easy Virtue ***

Regie: Stephan Elliott

Met Jessica Biel, Kristin Scott Thomas, Colin Firth, Ben Barnes,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Blackadder*****.

Het verhaal: Tijdens het Interbellum komt de jonge Engelsman John Whittaker de vrouw van zijn leven tegen, de Amerikaanse Larita. Larita is een speelse weduwe die verzot is op racewagens en boordevol leven zit. Samen trouwen ze, beslissen ze om naar Engeland te verhuizen en een bezoekje te brengen aan de familie Whittaker. De ontmoeting tussen de familie Whittaker en Larita loopt niet op wieltjes en beetje per beetje haalt het saaie plattelandsleven het leven uit Larita met alle hilarische gevolgen vandien.

Ons verdict: Op eerste zicht lijkt Easy Virtue een romantisch authentiek filmpje, maar niets is minder waar. Easy Virtue bezit een heerlijke portie sarcastische Britse humor die je laat terugdenken aan de serie Blackadder. De topcast straalt en maakt eveneens een groot deel de film. Vooral de mooie Jessica Biel, adembenemend in costuum gezet door Charlotte Walter, verbaast het publiek en brengt haar carrière dichter bij de Oscar die ze graag zal willen verdienen. Ze zal nog moeten wachten, maar geduld is een mooie deugd. Het verhaal achter Easy Virtue is weliswaar de bittere pil die je als kijker moet slikken: deze trekt in mijn ogen op niks en houdt immers ook geen steek.

Besluit: Easy Virtue is geen must-see in de cinema, maar als je van Britse humor houdt, zal je deze film wel pruimen. Onderaan kan je de befaamde tango-scène met Jessica Biel en Colin Firth uit Easy Virtue bekijken:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.