Angèle Netflix recensie

Angèle Netflix recensieAngèle ***

Regie: Sébastien Rensonnet & Brice VDH

Met Angèle Van Laeken, Romeo Elvis, Dua Lipa, Damso, Marka, Laurence Bibot,…

Speeltijd: 84′

Ga kijken als je hield van I Am Greta & andere documentaires over sterren zoals Amy, Tina & This is It.

Het verhaal:  De Belgische popster Angèle reflecteert op haar leven en hoop terwijl ze balans vindt tussen de tranen, vreugde en eenzaamheid van roem. Verteld in haar eigen woorden overigens.

Angèle Netflix recensie

Ons verdict: Als er één speler is die documentaires terug bij de kleine man in de straat heeft gebracht, dan is het Netflix wel. De populaire streamingdienst brengt content in geuren & kleuren, maar op het vlak van documentaire is het echt een vaste waarde te noemen en het mag dan niet verwonderen dat er meer & meer documentaires over populaire popsterren op de streamingdienst terecht komen. Verrassend toch wel was de aankondiging vorige maand dat Belgische sing-songwriter Angèle haar eigen documentaire krijgt op Netflix. De Belgische is amper 25 jaar…

Angele in nieuwe documentaire op Netflix België

Angèle Van Laeken heeft weliswaar reeds een levensverhaal om U tegen te zeggen. Daarbij gaat het misschien niet over een moeilijke jeugd, want die had de vrouw niet, maar de dochter van Laurence Bibot & Marka heeft vanaf haar 21ste al wel serieus wat mogen incasseren van de maatschappij, media & meer. Haar snelle sprint naar roem in Frankrijk & Wallonië (maar ook Vlaanderen en de wereld) komt met een tol als je kijkt naar de Netflix-documentaire. Op het vlak van verhaal en content zit het dus goed met Angèle op Netflix met de ster die zich volledig bloot geeft en mening liefhebber van de zangeres achter hits zoals Fever, Bruxelles je t’aime, Tout Oublier & La Loi de Murphy zal aan zijn of haar trekken komen met Angèle op Netflix. Echter is de uitvoerig door de documentairemakers Sébastien Rensonnet & Brice VDH slecht: Er zijn veel teveel topics gepropt in een documentaire van amper 80 minuten en daarbij is de rode draad zoek. De rode draad mag dan wel de carrière van de zangeres zijn, ze heeft een duidelijk pad in haar leven om omarmd te worden door Generation Z met hun stijgende maatschappelijke betrokkenheid in gender & klimaat. En dat vinden we een spijtige zaak dat dit thema niet verder werd doorgetrokken in Angèle (vergelijkbaar met een I Am Greta bvb.). Een videoclip maken is duidelijk ander werk dan een grootschalige Netflix-documentaire maken.

Kortom, het verhaal van de Brusselse zangeres Angèle is een documentaire waardig, maar het had een betere uitvoering mogen krijgen. Nu beschikbaar op Netflix België.

Angèle | Bande-annonce officielle | Netflix France

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.