Persuasion recensie op Netflix België

Persuasion recensie op Netflix BelgiëPersuasion *** 1/2

Regie: Carrie Cracknell

Met Dakota Johnson, Henry Golding, Richard E. Grant, Cosmo Jarvis, Mia McKenna-Bruce, Ben Bailey Smoth, Yolanda Kettle,…

Speeltijd: 107′

Ga kijken als je hield van Bridgerton S2.

Het verhaal: Anne Elliot, die met haar snobistische familie op de rand van faillissement leeft, is een tegendraadse vrouw met moderne gevoeligheden. Wanneer Frederick Wentworth – de onstuimige die ze ooit heeft weggestuurd – terug in haar leven crasht, moet Anne kiezen tussen het verleden achter zich laten of naar haar hart luisteren als het gaat om een tweede kans.

xxxxx

Ons verdict: MoviePulpers, de vuile was ligt buiten! Dakota Johnson brak eindelijk de stilte door te zeggen hoe erg zaken wel waren op de set van Fifty Shades-franchise. Ons was dit niet ontgaan gezien er niet zomaar van regie wordt gewisseld, maar enfin, ‘t is ne keer leuk om eindelijk erkenning te krijgen voor onze inzichten. Waarom Johnson nu pas naar buiten komt? Het zal misschien iets te maken hebben met de publiciteit die ze nu maakt met Persuasion, een nieuwe kostuumdrama op Netflix België.

Persuasion was de voorbije weken door de Amerikaanse vakpers al meteen met de grond gelijk gemaakt. Logisch, aan de status van Bridgerton wil niemand zich wagen en gezien Persuasion in dezelfde categorie past, kunnen critici zich eindelijk laten gaan. Zeker als je weet dat Persuasion een Jane Austen-verfilming is, de zoveelste na Sense & Sensibility, Emma en Pride & Prejustice die allemaal toch de genialiteit van de Britse schrijfster konden benaderen. Toegegeven, ondertekende is geen fan van kostuumdrama’s, maar als ik doorheen meer dan 100 minuten film kan kijken en daarbij regelmatig een trilling van gevoel in me kreeg, dan moeten we toegeven dat debutante Carrie Cracknell een aantal dingen goed doet: het bronmateriaal respecteren, Jane Austen moderniseren (of vermengen met Fleabag-dialogen) & gewoon een leuke simpele romantische film maken. En dat, lieve vrienden, is in tijden waarin het alleen maar gaat om franchises en daardoor bijna geen romantische films meer worden gemaakt, meer dan welkom. Tot slot stellen de grote namen zoals Johnson, Jarvis & Golding niet teleur en weet Cracknell echt waf ze moeten doen met een camera.

Met andere woorden, wil je beknopt genieten van Bridgerton S2? Persuasion is jouw perfecte binge! Oordeel zelf vanaf vandaag op Netflix België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.