In productie: nieuwe Belgisch Nederlandse Netflix-film Oei, ik groei! met Louis Talpe

Netflix blijft investeren in Europese content en het vergeet daarbij Nederland & Vlaanderen niet. Het komt in 2023 met de film Oei, ik groei!, geïnspireerd op de gelijknamige bestseller. De opnames zijn deze maand gestart. In de film volgen we 3 stellen die worstelen met het ouderschap en de hoofdrollen zijn weggelegd voor Louis Talpe (Onder Vuur, Niet Schieten, The Racer), Katja Schuurman (Costa!!, Goede tijden, Slechte tijden) & Yolanthe Cabau (Liefde Zonder Grenzen, Just Say Yes, De Allergrootste Slijmfilm).

In Oei, ik groei! maken we kennis met 3 stellen. Allereerst ontmoeten we de succesvolle advocate Anne die na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk gaat. Ze is hard op weg om partner te worden bij haar advocatenkantoor. Al gauw komt ze erachter dat het combineren van haar carrière met een baby uitdagingen met zich meebrengt. Zowel haar carrière als haar relatie met haar man Barry komt door de nieuwe gezinssituatie onder druk te staan.

Anne gaat op zoek naar hulp en sluit zich aan bij de Mama voor Mama’s club, een vereniging die moeders helpt. Deze club is opgericht door Kim. Kim is getrouwd met Roos, het stel heeft 2 kinderen die ze met hulp van hun goede vriend Kaj hebben gekregen. De afspraak met Kaj is dat hij alleen maar spermadonor zou zijn, maar wanneer het stel hun 3de kind van Kaj verwacht, besluit Kaj dat hij alsnog betrokken wil zijn bij de opvoeding van de kinderen. Dit tot grote onvrede van Kim.

Ook Ilse sluit zich aan bij de club. Ilse en haar Marokkaanse man Sabri hebben nooit echt goed besproken hoe zij hun kind Sami willen opvoeden. Het stel wil echter wel hun kind beide culturen meegeven. Dit blijkt een uitdaging en zorgt voor frictie binnen hun relatie. De cultuurclash wordt nog duidelijker wanneer Sabri’s moeder bij hen intrekt om hen te helpen.

Regie staat onder Appie Boudellah & Aram van de Rest met Maikel Nijnuis, Appie Boudellah & Mustafa Boudellah op de schrijfbanken.

Volledige cast met personage:

  • Anne (Sallie Harmsen)
  • Barry (Soy Kroon)
  • Roos (Sarah Chronis)
  • Kaj (Louis Talpe)
  • Kim (Katja Schuurman)
  • Sabri (Iliass Ojja)
  • Ilse (Yolanthe Cabau)
  • Nina Zomers (Miljuschka Witzenhausen)
  • Dirk Jan (Frederik Brom).

De opnames voor Oei, ik groei! zijn inmiddels in volle gang. De film wordt volgend jaar op Netflix verwacht.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter