Hotel Artemis Blu-Ray recensie

Hotel Artemis ***1/2

Met: Jodie Foster, Sterling K. Brown, Sofia Boutella, Dave Bautista, Zachary Quinto, Jeff Goldblum

Speelduur: 90′

Haal deze stevige dosis dystopische actie nu in huis op Blu-Ray of DVD als je houdt van The Purge: Anarchy en Assault on Precinct 13.

Het verhaal: Los Angeles, 2028, tijdens de moeder van alle rellen checken een aantal criminelen in, in Hotel Artemis, een toevluchtsoord/hospitaal voor de onderwereld gerund door een kranige verpleegster. Wanneer een maffiabaas arriveert met zijn gevolg breekt de hel los … .

Ons verdict: Hotel Artemis verscheen en verdween deze zomer quasi geruisloos in én uit de zalen. De recensies waren over het algemeen ook niet mals. Toegegeven, ook wij verwachten er niet al te veel van toen we onlangs de blauwe schijf in de speler schoven. Maar wat we terugkregen was een stijlvolle en strakke dystopische SciFi-actiethriller met een aantal acteurs van een kaliber die je niet zou verwachten in dit soort B-film pur sang.

Op kop Jodie Foster, na een radiostilte van 5 jaar, is ze terug in een heerlijke rol als kranige verpleegster met een verleden, en zet ze meteen een acteerprestatie neer die in haar hoogstpersoonlijke top 5 hoort. Toch zonde, dat dit soort genre-films bijna per definitie nooit een kans krijgen in het Awards-circuit. Andere opvallende namen: Jeff Goldblum in een kleine maar gesmaakte rol, en Dave Bautista die na Guardians of the Galaxy bevestigt als bruut met een gouden hart. Sterling K. Brown is dan weer het type acteur die je vast herkent van tal van films en tv-series maar waar je géén naam op kan plakken. Nochtans bewijst ie hier genoeg star quality om een film te dragen. Wie echter bijna met de film gaat lopen is voormalig model Sofia Boutella. Zo zwak in die afgrijselijke Mummy-remake, hier toont ze zich een sexy en breekbare killer die een film op zich verdient.

En ja, het plot durft wel eens grillig uit de bocht te gaan, maar in een film met zoveel memorabele personages, stevige dialogen, hondsbrutale actie, vaart én een heerlijk korte speelduur van minder dan 90 minuten (een verademing, red.) stoort dit nergens. Ondergetekende heeft er alvast van genoten. Nu jullie nog! Hotel Artemis is nu uit op schijf, stream en video-on-demand.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter