Vlaamse cast voor Baantjer: Het Begin bekend

Vlaamse cast voor Baantjer: Het Begin bekend

Voor de oudjes onder ons is er goed nieuws: In april 2019 is er een nieuwe Baantjer-film gepland in de bioscoop met de titel Baantjer: Het Begin. Het moet een begin zijn van een nieuwe reboot van de populaire Nederlandse serie die ook in Vlaanderen een ongeziene populariteit kent. Ondermeer Charlotte Vandermeersch (Belgica, De Premier), Joren Seldeslachts (Torpedo, 13 Geboden), Tom Vermeir (De Dag, The Team 2), Maarten Nulens ((Beau Séjour, Gevoel voor Tumor) & Hélène Devos (Witse) zullen in de film te zien zijn en er is ook sprake van een gloednieuwe serie op VTM.

In de film ‘Baantjer Het Begin’ maakt de kijker kennis met de jonge Jurre De Cock die begin jaren ’80 gestationeerd wordt in het door krakers en punkers geplaagde Amsterdam. De Nederlandse acteur Waldemar Torenstra (Vechtershart, Divorce) kruipt voor deze reboot in de huid van Jurre de Cock. Zijn partner Tonnie Montijn wordt gespeeld door Tygo Gernandt (The Last Kingdom, Bloedlink). Tot de Nederlandse sterrencast behoren o.a. nog Lisa Smit, Fedja van Huet, Jelka van Houten, Ruben van der Meer & Horace Cohen. Het idee voor de film en serie is afkomstig van Thijs en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer die de rol van Baantjer vertolkte in de originele serie. Arne Toonen is de regisseur van de film. Het filmscenario is geschreven door de Vlaamse scenarist Carl Joos (The Broken Circle Breakdown, De Zaak Alzheimer), Thijs Römer en Willem Bosch.

Waldemar Torenstra en Tonnie Montijn in Baantjer Het Begin

Baantjer: Het Begin heeft ook een Vlaamse kantje. Het onderzoek naar een moordzaak in Amsterdam leidt De Cock en Montijn naar Antwerpen, waar ze hulp krijgen van de lokale autoriteiten. Joren Seldeslachts vertolkt de rol van rechercheur Mertens; Maarten Nulens speelt diens collega. Tom Vermeir speelt de rol van Seppe Bruneau, één van de kopstukken van het Belgische drugskartel. Hélène Devos speelt diens jongere zusje, barvrouw Kitty Bruneau. In de serie maakt Charlotte Vandermeersch haar entree als Lacroix, een belangrijke schakel binnen de internationale geheime dienst.

Joren Seldeslachts in Baantjer het Begin Vlaamse cast van Baantjer: het Begin

De speelfilm ‘Baantjer het Begin’ is vanaf april 2019 te zien in de Belgische en Nederlandse bioscopen en dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie die later in België in zijn geheel op VTM te zien zal zijn en in Nederland bij Videoland & RTL.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter