Eternal Spring is vanaf 25 januari 2023 te zien in de kleinere stadscinema

Eternal

Geen woord erover tijdens de nominaties, maar na een zegetocht langs diverse filmfestivals waar de film maar liefst 13 awards won en door Canada in 3 categorieën is ingezonden voor de Oscars 2023, is Eternal Spring vanaf 25 januari 2023 in Cinéma Aventure in Brussel te zien via mensen van REVEAL Films. Het internationaal bejubelde Eternal Spring vertelt het waargebeurde verhaal van een groep Chinese activisten die een gedurfd en gevaarlijk plan uitvoeren om de Chinese staatstelevisie te hacken. Een adembenemend verhaal over ongekende moed en het leven onder totalitaire heerschappij, dat 3D-animatie en live-action op ingenieuze manier combineert. Geniet van de officiële Eternal Spring trailer onderaan

SYNOPSIS: In maart 2002 werd een staatstelevisiestation in China gekaapt door leden van de verboden spirituele groep Falun Gong, die het verfijnen van lichaam en geest nastreven waarbij waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid belangrijke waarden zijn, met als doel de aanklachten van de regering te weerleggen. In de nasleep wordt de stad Changchun, waar de grondlegger van Falun Gong vandaan kwam, geteisterd door een reeks politie-invallen. Ook Falun Gong-beoefenaar en striptekenaar Daxiong (Justice League, Star Wars) wordt gedwongen te vluchten.

Hij arriveert in Noord-Amerika en geeft de kaping de schuld voor het verergeren van de gewelddadige onderdrukking. Zijn opvattingen worden op de proef gesteld wanneer hij de enige overlevende deelnemer ontmoet die uit China is ontsnapt en nu in Seoul, Zuid-Korea woont.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter