Close Netflix recensie

Close **1/2

Regie: Vicky Jewson

Met: Noomi Rapace, Indira Varma, Sophie Nélisse

Speelduur: 95′

Deze snel vergeten actiethriller is nu te bekijken op Netflix

Het verhaal: Een getraumatiseerde vrouwelijke bodyguard slaat op de vlucht met haar nieuwste klant, een jonge erfgename van een gigantisch familiefortuin … .

Ons verdict: Vroeger, lieve kijkbuiskinderen, had je in elk dorp in Vlaanderen één of meerdere videotheken. Voor de jongsten onder ons, dit waren een soort van winkels waar tegen betaling een film kon huren op VHS (en later DVD) die je dan na een bepaalde termijn moest terugbrengen (na terugspoelen!). Zeker in het VHS tijdperk in de ’90s, met beperkte toegang of gewoon zonder internet, stapte je onbevangen een videotheek binnen, bekeek de cover en synopsis, en nam je op goed geluk de films mee naar huis. Soms viel dit mee en stootte je op pareltjes, soms viel dit lelijk tegen. En soms ja, kreeg je iets mee dat je zo snel vergeten was, dat het best mogelijk was dat je enkele maanden later onbewust gewoon dezelfde prent opnieuw huurde.

Close past perfect in de laatste categorie. De poster oogt goed, de trailer was best spannend, maar minder dan een uur nadat je hebt gekeken, ben je hem al vergeten. Eigenlijk is dit zonde, want hier zat véél meer in. Met name Noomi Rapace bewijst opnieuw dat ze overtuigend een actieheldin kan neerzetten. Daarom is het dubbel jammer dat hoewel er vaart zit in Close (90 minuten speelduur, heerlijk, red.) er zo weinig actie te bespeuren valt. Tijdens die schaarse momenten zie je flarden van de fijne B-actieknaller die dit had kunnen worden. Spijtig genoeg wordt de rest opgevuld met een clichématig verhaaltje, zwakke acteurs en plottwisten die je vanaf een kilometer ziet afkomen.

Dat gezegd zijnde, als ze bij Netflix volgende keer aanzienlijk meer tijd steken in het verhaal én de actie willen wij best een sequel zien met Noomi Rapace in een andere hachelijke bewakingsopdracht. Maar voorlopig, bekijk Close gerust op Netflix als je niets beter te doen hebt (het kost je niks extra en je moet er anno 2019 je huis niet meer voor uit, red.) maar schrik niet als binnen 6 maanden nog eens kijkt, en pas na een dik half uur beseft: Tiens, deze heb ik precies al eens zien passeren op m’n netvlies.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter