One for All recensie op Amazon Prime Video

xxxxxwwwssOne for All *** 1/2

Bedenker: Neo Studios

Met Romelu Lukaku, Thibaut Courtois, Axel Witsel,…

Speeltijd: 4 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Window & FIFA Uncovered.


Het verhaal: De rampzalige WK-prestatie van de Gouden Generatie in 2022 spraken boekdelen. 6 maanden na de feiten blikken 3 prominente Rode Duivels terug op de periode en hun momenten in hun eigen carrière & leven.

Red Devils Goal GIF by ElevenSportsBE - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Ja, MoviePulpers, dat WK van Qatar 2022, wat was me dat? Een bittere pil, want voor velen werd het gezien als de laatste kans van de Gouden Generatie om een prijs op het hoogste niveau te halen voor het kleine België. Uiteindelijk zal het een verhaal worden van een Bronzen Generatie die uiteindelijk meer hebben gedaan voor hun clubs dan hun land. En dat bedoelen we absoluut niet denigrerend, want wat de Rode Duivels doen in de Champions League en voor internationale topcompetities zoals Spanje, England, Italië & Frankrijk is om alleen maar om uit respect voor op de knieën te gaan zitten. Echter is er nog wel die bittere pil die heel wat Belgen nog niet hebben verteerd en het wordt tijd deze collectief te verwerken!

Red Devils Belgium GIF by ElevenSportsBE - Find & Share on GIPHY

We kunnen ons daarbij verheugen op wat de Belgische clubs internationaal hebben volbracht het voorbije jaar, maar Amazon Prime Video liet ook een bommetje vallen deze week door een documentaire aan te bieden die Romelu Lukaku, Thibaut Courtois, Axel Witsel aan het woord laat. Daarbij wordt niks gezegd dat we nog niet wisten: Dat de ambities van een aantal groten binnen de selectie groter was dan de uiteindelijke presentatie tegen Canada, Marokko & Kroatië. Het land twijfelde aan de laatste zwanenzang van de Rode Duivels en het zat ons allemaal net niet mee . Dat beetje geluk zat nu eenmaal tegen over de voorbije decennia waarbij België uiteindelijk verloor tegen de winnaar van het WK/EK of in een groep des dodes zat. Dat zijn argumenten die niet aangehaald worden door Courtois, Lukaku & Witsel, maar zij winden er geen doekjes rond en keep things real. Het toont opnieuw dat dit zonder twijfel een grootse voetbalgeneratie was. De documentaireserie van Neo Studios met Eleven Sports België Anouk Mertens aan het roer bouwt goed op naar de 4de aflevering over het WK zelf, maar de afleveringen over de sterspelers zelf zijn me oftewel te vroeg oftewel niet goed genoeg geëdit om de legendarische status van deze Rode Duivels bij te staan. Het feit dat deze documentaireserie roemloos op Amazon Prime Video terecht komt in plaats van Streamz of Netflix, doet ons vermoeden dat deze beelden bedoeld waren voor iets anders dan waar de documentaire nu voor staat. Allemaal raar, maar desalniettemin binget het vlot en kon het ons bekoren in een moment waarin streamingdiensten & bioscopen weinig sterk in de aanbieding hebben met het flauwe Fubar & doordeweekse The Little Mermaid.

Kortom, One for All is de reeks die België nodig heeft om het zure WK van 2022 door te spoelen en laat ons hopen dat de Gouden Generatie binnenkort gaat opstaan?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter