FIFA Uncovered recensie op Netflix België

FIFA Uncovered poster op Netflix Belgie FIFA Uncovered *** 1/2

Regie: Daniel Gordon

Met Sepp Blatter, João Havelange, Horst Dassler, Chuck Blazer, Jack Warner, Michel Platini, Jérôme Valcke, Gianni Infantino, Michel D’Hooghe,…

Speeltijd: 4 afleveringen / 60 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van andere voetbaldocumentaires op Netflix zoals Il Divin Codino & Diego Maradona.

Het verhaal: Van machtsspelletjes tot mondiale politiek: de veelbewogen geschiedenis van de FIFA en wat ervoor nodig is om een WK te organiseren, worden onder de loep genomen.

Qatar 2022 in FIFA Uncovered op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, het zal eventjes rustiger worden op MoviePulp.be, gezien het WK voetbal 2022 in Qatar eraan komt aan het einde van deze maand. Of zien we dat verkeerd? De FIFA kwam nl. in 2015 in het oog van de storm, toen Qatar werd verkozen over Engeland & de Verenigde Staten als gastland. Als we kijken naar het WK in Rusland konden we daar tevens vraagtekens bij stellen als zelfs Zuid-Afrika 2010 ter discussie staat. FIFA, dat al jaren in opspraak kwam vanwege corruptie, lijkt maar niet van zijn kwalijke reputatie af te komen. Bovendien is er sprake van een algemene boycot door heel wat sportliefhebbers vanwege Qatar dat niet zo gastvrij is tegenover LGBTQ+ & om eerlijk te zijn de doorsnee voetballiefhebber. Maar te zwijgen over de vele doden die er zijn geweest bij het bouwen van de gloednieuwe stadia en de infrastructuur in de hyperrijke oliestaat. Ben je benieuwd hoe dat allemaal zit? Misschien kan je dan best eens de Netflix-documentaire FIFA Uncovered checken.

FIFA Uncovered recensie op Netflix België

Documentairemaker Daniel Gordon zet alle gebeurtenissen van corruptie mooi op een rij met FIFA Uncovered door naar het ontstaan van FIFA te gaan en zijn eerste stappen naar de commerciële aspecten van de organisatie waarin het geopolitiek quasi ontastbaar leek te zijn (vooral in ontwikkelingslanden). Tot voor kort… FIFA Uncovered heeft een mooi verhaal, is verslavend met zo’n 4 afleveringen van een uur, maar binget niet al te vlot vanwege de editing die te wensen over laat door het gekozen format. Betere optie was om er een film over te maken in 4 hoofdstukken, hoewel het thema per aflevering soms wat zoek is. Desalniettemin zette het voor ons niet-voetballiefhebbers de zaken mooi en meer gedetailleerd op een rij dan de doordeweekse nieuwssites en het was ook leuk om de bijdrage van de Belg Michel D’Hooghe te zien in de miniserie.

Kortom, niet zo’n zin in Qatar 2022 vanwege de controverse of wil je net meer weten over hoe de corruptie tewerk ging binnen FIFA? Dan is FIFA Uncovered de documentaireserie die je achter de kiezen moet hebben. Vanaf nu te streamen op Netflix België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter