Oei ik groei recensie op Netflix België

Oei ik groei recensie op Netflix BelgiëOei, ik groei! ** 1/2

Regie: Appie Boudellah & Aram van de Rest

Met Louis Talpe, Sallie Harmsen, Katja Schuurman, Yolanthe Cabau, Soy Kroon, Sarah Chronis,  Iliass Ojja, Miljuschka Witzenhausen, Frederik Brom,…

Speeltijd: 110′

Ga kijken als je hield van Working Moms.

Het verhaal: In de comedy Oei, ik groei! maken we kennis met drie stellen. Allereerst ontmoeten we de succesvolle carrièretijger Anne, die er na haar zwangerschapsverlof achter komt dat het leven toch wel veel verandert met een baby. En dat maakt haar relatie met man Barry niet bepaald makkelijker. Ze sluit zich aan bij de Mama voor Mama’s club, een sociëteit voor moeders die is opgericht door Kim. Kim is getrouwd met Roos en samen voeden ze 2 kinderen op die ze met hulp van hun goede vriend Kaj hebben gekregen. Dat gaat alleen niet heel soepel. Ook Ilse en haar man Sabri hebben hun uitdagingen. Ze zitten een beetje in de knoop met hoe ze hun kindje gaan opvoeden terwijl ze beiden uit een andere cultuur komen. Dit zorgt voor frictie binnen hun relatie, vooral wanneer Sabri’s moeder bij hen intrekt om te helpen.

Sallie Harmsen in Oei ik groei recensie op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, als je dacht dat GenZ het moeilijk heeft met zijn voortdurende staat van existentialisme met de klimaatopwarming, financiële crisissen & meer; wat dacht je dan van de millenials die altijd maar beschikbaar moeten zijn op het werk voor de baas/klant als privé voor de familie in tijden van digitalisering? Wel, laat dit het onderwerp zijn van de nieuwe Nederlandtalige film Oei, ik groei! gebaseerd op de gelijknamige boeken van Frans Plooij & dr. Hetty van de Rijt dat jonge ouders helpt bij de eerste stappen in de ontwikkeling van jouw baby en later kind.

Louis Talpe in Oei ik groei recensie op Netflix België

Oei, ik groei! (The Wonder Weeks in het Engels) heeft op papier een aardige lokale cast met namen zoals Katja Schuurman, Yolanthe Cabau, Louis Talpe & Sallie Harmsen, maar dat betekent niet dat ze hun acteerprestatie met glans vervullen. Oei, ik groei! zit immers vol met clichés en voelt totaal niet spontaan aan. De acteerprestatie van Louis Talpe is daar bvb. het perfecte voorbeeld van, want gezien we de man wat volgen op social media komt hij gewoon niet realistisch over als slordige pluspapa. Maar ook Katja Schuurman & Yolanthe Cabau spelen altijd maar dezelfde soort rol in Nederlandse films en het mag eens wat anders zijn. Woman empowerment, you know? Leuk dat nieuwe onderwerpen rond ouderschap zoals gender, multiculturaliteit, borstvoeding in het openbaar, een evenwichtige work life balans, etc. tijd krijgen op het digitale doek, maar als jonge ouder leer je er weinig van en de kwaliteit van de humor mag toch een niveau’tje hoger in onze ogen. Tot slot is bijna 2 uur film iets teveel van het goeie voor ons met Oei ik groei.

Kortom, Oei ik groei meet zich aan Working Moms. Maar gezien er zoveel fijns te zien is op streamingdiensten dezer dagen, weten niet goed of dit echt de moeite is om jouw tijd voor te nemen tenzij je als jonge ouder per sé zin hebt om opnieuw naar jouw struggles van de voorbije dagen te kijken.

Oei ik groei Netflix recensie

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter