Vlaamse Noise filmrecensie op Netflix België

Vlaamse Noise filmrecensie op Netflix België

Vlaamse Noise filmrecensie op Netflix BelgiëNoise *** 1/2

Regie: Steffen Geypens (Logger, Bos)

Met Ward Kerremans, Sallie Harmsen, Johan Leysen, Jesse Mensah, Lize Feryn, Jennifer Heylen,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Duelles & Ares.


Het verhaal: We volgen het leven van Matt, een succesvolle influencer die recentelijk vader is geworden van Julius. Wanneer Matt met zijn gezin dicht bij zijn dementerende vader gaat wonen, ontdekt hij een aantal duistere familiegeheimen. Hij begint een onderzoek, dat als gevolg meer familiedrama’s ontrafelt dan verwacht. De vrouw van Matt, Liv, maakt zich ernstige zorgen en doet er alles aan om Matt niet te verliezen. Is ze nog op tijd?

Vlaamse film Noise met Ward Kerremans is vanaf 17 maart 2023 te zien op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, hoelang is het nu? Pakweg 10 jaar alvorens internationale streamingdienst Netflix eindelijk een volwaardige Vlaamse film brengt (met een Nederlands kantje natuurlijk)? Na het Nederlandse De Slag van de Schelde was dit de logische stap voor de grootste streamingdienst van de wereld hoewel we wel over andere budgetten praten en de primeur vanwege het lange wachten zowat aan kracht heeft verloren. Maar hier zijn we dan met Noise door regisseur Steffen Geypens en met Ward Kerremans & Sallie Harmsen in de hoofdrol.

Johan Leysen als Pol Sallie Harmsen als Liv en Ward Kerremans als Mathias in Vlaamse Noise filmrecensie op Netflix België

De makers wisten ons te zeggen dat Noise initieel heel anders was. Het concept dat van de schoolbanken kwam van schrijver Robin Kerremans (neef van …) en een wedergeboorte op professionele schrijfbanken kreeg tijdens de hoogdagen van de coronacrisis begon als horrorfilm, maar werd omgetoverd tot een psychologische thriller rond insomnia, isolatie & paranoia. Ondanks dat Noise geen horrorfilm is, is de subliminale ondertoon met verwijzingen naar dood, bloed & massamoord wel bijzonder griezelig en doet het soms wat terugdenken aan het Japanse horrorgenre vol vunzigheid & gore. In zekere zin ligt het dan ook in het verlengde van de gewezen Nederlandse Netflix-serie Ares. Anyway, we are in! Het thema van postnatale depressie verwerken in het scenario van de Vlaamse Netflix-film getuigt van sterk schrijfwerk, alsook doet de cast voortreffelijk werk met pluimen die uitgedeeld mogen worden aan Johan Leysen, Ward Kerremans, Sallie Harmsen (wauw, wat lijkt zij op Margot Robbie overigens?), Lize Feryn en die ongelooflijk schattige baby in Noise. Op het vlak van editing knipt regisseur Steffen Geypens soms net wat te laat waardoor je soms niet helemaal in de film geraakt ondanks Antwerpse toplocaties zoals Petroleum Zuid, de Voetgangerstunnel & de Linkeroever met prachtig zicht op de skyline van Antwerpen. Tot slot doet de ontknoping van Noise je als Netflix-kijker wel twijfelen waarom je 99 minuten gewijd hebt aan deze content, maar… Het is dan ook maar zo’n 100-tal minuten waarin je zowel op cinematografisch, creatief & acteervlak veel voor terugkrijgt.

Kortom, de eerste Vlaamse Netflix-film Noise is meteen een persoonlijke voor Ward Kerremans met zijn internationale debuut. Noise is misschien niet op niveau van Tabula Rasa of Zeevonk, maar het is wel een stevige aanrader op Netflix die opnieuw profiteert van Europees vakmanschap.

Ward Kerremans in Vlaamse Noise filmrecensie op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter