Saint Seiya: Knights of the Zodiac recensie op Netflix België

Saint Seiya: Knights of the Zodiac recensie op Netflix BelgiëSaint Seiya: Knights of the Zodiac **

Bedenker: Eugene Sun & Masami Kurumada

Met de stemmen van Marty Fleck, Bryson Baugus, Emily Neeves, Blake Shepard, Luci Christian, Patrick Poole, Adam Gibbs,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 20 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Dragon Ball Super: Broly.

Het verhaal: We ontmoeten de weesjongen Seiya die op zoek gaat naar zijn verloren zus en in de tussentijd ontdekt dat hij speciale krachten heeft…

Saint Seiya: Knights of the Zodiac recensie op Netflix België

Ons verdict: De 80ies kids onder ons zullen het zich nog wel herinneren. Les Chevaliers du Zodiaque was zowat de enige reden waarom wij Vlamingen voor het eerst afstemde op TF1 met Club Dorothée dat galant stond voor waanzig goede Japanse animeseries. Netflix wil deze hype wel terugbrengen en brengt zijn eigen digitale versie van de Saint Seiya-strip die spijtig genoeg te wensen overlaat. Niet zo zeer vanwege de controverse dat het personage Shun een vrouw wordt in deze Netflix-remake, maar geheel andere redenen.

Wat is het probleem? Eerst en vooral de korte speelduur van 20 minuten met 6 afleveringen die zowat 30 afleveringen van de originele manga moeten samenvatten (de originele manga van Saint Seiya telde meer dan 100 afleveringen overigens). Je moet geen genie zijn om door te hebben dat dit nooit goed komt. Er is veel te weinig tijd om het verhaal op te bouwen, laat staan karaktertekening op te bouwen van onze ridders. Ten tweede is er de digitalisering die je eerder laat terugdenken aan Tekken 3 dan wat anders. Het doet persoonlijk de magie van manga verloren gaan, hoewel er af en toe wel mooie momenten zijn zoals bvb. de strijd tussen Pegasus Seiya & Black Knight Cassios. Tot slot is er het plot dat bijna één op één hetzelfde is als Dragon Ball Super: Broly die recent nog te zien was in Belgische bioscopen.

Kortom, Netflix’ versie van Saint Seiya: Knights of the Zodiac is mijn kinderdroom in duigen. Spijtig… Dat ze de originele manga maar snel op Netflix plaatsen.

Saint Seiya: Knights of the Zodiac | Official Trailer [HD] | Netflix

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.