The Tripper DVD review

the tripper coverThe Tripper***

Regie: David Arquette

Met: Thomas Jane, Jaime King, Jason Mewes, Lucas Haas, Paul Reubens

Speelduur: 93′

Het regiedebuut van acteur David Arquette schiet soms toch raak!

Het verhaal: Onderweg naar een hippiefestival gaat een groep vrienden zich te buiten aan de meest uiteenlopende verdovende middelen. Ze trekken het bos in voor seks, drugs en rock ‘n roll, maar daar loopt een seriemoordenaar rond die het op de jongeren gemunt heeft. De killer, die een masker draagt van Ronald Reagan en op de plaatsen van zijn weerzinwekkende misdaden de bekende jellybean-snoepjes achterlaat, is werkelijk tot alles in staat…

tripper pic 1

Ons verdict: David Arquette zal voor eens en altijd bekend blijven als de klungelige goedzak “Deputy Dewey” uit de über-succesvolle Scream-reeks. Dat de man dus enige affectie had met ons favoriete genre is geweten, maar toch was het even slikken toen de acteur in 2006 op de proppen kwam met zijn regiedebuut The Tripper, een ouderwetse slasherfilm die poogde om een nieuw horroricoon te lanceren. Zo’n vaart is het uiteraard niet gelopen, maar anderzijds is The Tripper ook helemaal niet slecht. Arquette trommelde heel wat grote namen op voor de cast en hoewel het verhaal weinig tot niets om het lijf heeft, slaagde hij er hier en daar in om best origineel uit de hoek te komen. De psychedelische en politieke ondertonen zijn even subtiel als een olifant in een porseleinwinkel, maar dat neemt niet weg dat het genrehart van de film op de juiste plaats zit. Bovendien is “Ronnie” bij momenten best creepy en bevat de film enkele degelijke moordsequenties. Geen topper, maar voor horrorfans zeker eens de moeite om te bekijken. We zijn overigens benieuwd wat David Arquette ons de volgende keer zal brengen!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een bevredigend schaduwdetail en heldere, natuurlijk ogende kleuren. De gebruikte print is vrij van beschadigingen en zaken als filmgrain worden eveneens nergens dramatisch. De Engelstalige Dolby Digital 5.1-track is gericht op de voorste kanalen, met heldere en goed verstaanbare dialogen die netjes uit de middeste speaker komen. Ruis en andere storingen zijn gelukkig niet aanwezig en de muziek klinkt voldoende ruimtelijk. Er is eveneens een prima DTS-spoor toegevoegd! De extra’s zijn jammer genoeg beperkt tot de originele trailer en een featurette.

Bekijk hier de originele trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.