Good Blu-ray review

Good coverGood**

Regie: Vicente Amorim

Met: Viggo Mortensen, Jason Isaacs, Jodie Whittaker, Mark Strong

Speelduur: 96′

Een vervelend oorlogsdrama dat zijn titel helaas niet kan waarmaken!

Het verhaal: John Halder is een goede, fatsoenlijke Duitser die verkeerde beslissingen neemt wanneer de nazi s de macht grijpen. Over zijn zieke moeder heeft Halder een boek geschreven, waarin hij een pleidooi houdt voor euthanasie. Tot zijn verrassing wordt het boek een succes binnen de hoogste regionen van de nazipartij, die Halders ideeën willen misbruiken voor hun gruwelijke plannen. Blind voor de werkelijke bedoelingen van de nazi’s, ziet Halder alleen zijn professionele succes. Hij wordt zelfs lid van de SS, zonder zich te bekommeren om het lot van de mensen om hem heen. Zoals zijn Joodse vriend Maurice, die dringend zijn hulp nodig heeft om Duitsland te ontvluchten. Helpt Halder zijn vriend of is hij een willoze pion geworden?

good_1

Ons verdict: Good heeft een interessant uitgangspunt en bovendien wist de minder bekende regisseur Vicente Amorim een verrassend sterke cast bij elkaar te sprokkelen. Toch komt het potentieel er helaas nergens uit! Viggo Mortensen – normaal toch een erg degelijk en veelzijdig acteur – lijkt op automatische piloot te spelen, zonder veel voeling met zijn personage. Gelukkig gaat het Jason Isaacs, Jodie Whittaker en Mark Strong iets beter af, hoewel ook zij niet helemaal bij de les van de dag lijken te zijn. Niet helemaal verwonderlijk als cineast Amorim met zijn weinig dynamisch regie een ongeïnspireerd drama aflevert, dat nergens ook maar even de juiste snaren weet te raken! Het is dan ook een enorme opgave (zeker naar het behoorlijk onwaarschijnlijke einde toe) om de hele rit met geopende ogen uit te zitten. Jammer toch, want ergens zit er een degelijk oorlogsdrama verborgen in deze Good!

De Blu-ray: Het 2.35:1 HD-beeld oogt over het algemeen scherp, met een degelijk contrast en schaduwdetail. Het zwartniveau is eveneens behoorlijk, terwijl ook de overige kleuren een natuurlijke aanblik hebben. Vuiltjes en beschadigingen zijn niet aan de orde, maar er zijn wel een aantal scènes waar filmgrain de kop op steekt! De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt prima, zonder echt potten te breken. Het is immers een praatfilm, verwacht u dus niet aan spectaculair klinkende kogelregens en bombastische explosies. De dialogen daarentegen zijn over de hele lijn goed te verstaan en klinken natuurlijk. Verder klinken de aanwezige filmmuziek en geluidseffecten degelijk. Ruis, kraakjes en andere storingen vormen zoals verwacht geen enkel probleem. Er zijn helemaal geen extra features aanwezig op deze Blu-ray.

Kijk even hier voor een trailer van deze film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.