Feast II: Sloppy Seconds DVD review

Feast II coverFeast II: Sloppy Seconds***

Regie: John Gulager

Met: Jenny Wade, Clu Gulager, Diana Ayala Goldner, Martin Klebba

Speelduur: 97′

Onnozel, maar verder geweldig leuk vervolg op de lichtelijk overschatte culthit Feast***

Het verhaal: De monsters zijn terug! Ze hebben het dit keer voorzien op een klein Amerikaans stadje en de lokale bevolking moet samen met de overlevenden van de vorige slachtpartij zien te overleven…

feast_II

Ons verdict: In 2005 won filmmaker John Gulager het derde seizoen van “Project Greenlight”, een Amerikaanse “Idool”-kloon maar dan voor filmmakers. Het resultaat was Feast – een tongue-in-cheek monsterfilm van om en bij 3 miljoen dollar – die ondertussen is uitgegroeid tot een heus culthitje. Hoewel er duidelijk een beloftevolle genreman in Gulager zit, waren we op de redactie van Moviepulp niet helemaal overtuigd van de eerste Feast. Niet alle grappen raakten doel en het leek erop alsof Gulager niet goed wist welke richting hij echt uitwilde, waardoor de prent soms wat stuurloos overkwam. We hadden dit probleem al heel wat minder met Feast II: Sloppy Seconds, de eerste direct-to-DVD sequel van de trilogie. Het is nog steeds allemaal te komisch om angstaanjagend te zijn en te goor om echt een geslaagde komedie te zijn, maar dankzij een dynamische regie en bakken bloot ben je dat snel vergeten. Het is te zeggen, Feast II raakt namelijk veel beter de juiste genre-snaren dan het origineel! Gulager lijkt dan ook eindelijk aanvaard te hebben dat hij zijn goedkope creaturen nooit echt angstaanjagend zal krijgen, dus propt de cineast zijn prent vol met humor en ‘splatter & gore’ zo politiek incorrect dat het allemaal weer geweldig leuk is. De overgebleven cast doen net als in het eerste deel hun best om stevig over-the-top te gaan en dit werkt ook dit keer niet altijd. Maar gelukkig hakt het einde van de eerste sequel er stevig op in, zodat we toch bijzonder nieuwsgierig zijn naar Feast III: The Happy Finish!

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld is over het algemeen goed qua scherpte, met hier en daar wat filmgrain. Contrast is eveneens bevredigend te noemen, met strakke zwarte tinten. De overige kleuren ogen realistisch en de gebruikte filmprint is proper. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, maar verwacht geen mega spectaculair geluidsbeeld. De muziek en de geluidseffecten klinken netjes en de dialogen komen helder en goed verstaanbaar uit de middenste luidspreker. Ruis of andere storingen zijn gelukkig niet aan de orde. Er zijn helaas geen extra’s aanwezig! Toch een gemiste kans, maar gezien de zachte aanschafprijs zeker een tip voor de liefhebbers van ‘splatter & gore’ en de originele film.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.