The Ugly Truth DVD review

ugly coverThe Ugly Truth***

Regie: Robert Luketic

Met: Gerard Butler, Katherine Heigl, Eric Winter, Cheryl Hines

Speelduur: 92′

Leuke romantische komedie van de maker van Legally Blonde!

Het verhaal: Abby Richter (Katherine Heigl) is een naar romantiek verlangende ochtendshow producer die haar zoektocht naar Mr. Perfect nog niet heeft opgegeven. Haar carrière heeft haar nog geen windeieren gelegd… tot haar baas Mike Chadway (Gerard Butler) in dienst neemt, een echte macho die belooft om de harde waarheid over mannen en vrouwen voor eens en voor altijd duidelijk te maken. Met alle hilarische gevolgen van dien…

the_ugly_truth

Ons verdict: The Ugly Truth werd tijdens zijn toer door de wereldwijde bioscoopzalen een behoorlijk kassucces. Dit heeft ongetwijfeld veel te maken met het koppelen van de stoere Gerard Butler (300, Gamer) en de uitermate charmante Katherine Heigl (Grey’s Anatomy). Het filmkoppel werkt dan ook van de eerste moment en charismatische leads hebben zichtbaar plezier in hun rollen. Butler is geweldig op dreef als losbandige macho die het steevast beter weet dan de vrouwen, terwijl Heigl heerlijk is als de vrouwelijke controlefreak. De grappen schieten voor het grootste deel los in het doel en het tempo zit er over de hele lijn goed in. Erg vernieuwend is het allemaal niet, maar dat kan of mag de pret niet drukken. Want als feel-good entertainment is The Ugly Truth zeker en vast geslaagd! Een gouden tip voor de romantische zielen onder ons.

De DVD: Het anamorfische 2.40:1-beeld is scherp, met een goed contrast en prima detail. De kleuren ogen levendig en spatten van het scherm. De gebruikte filmprint is volledig vrij van vuiltjes en filmgrain vormt nergens een echt probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met heldere en goed verstaanbare dialogen uit de centerspeaker. De muziek komt prima tot haar recht en de omgevingsgeluiden klinken eveneens erg fraai. Ruis of andere oneffenheden in het geluid zijn gelukkig niet aan de orde. De extra’s bestaan uit audiocommentaar door de regisseur en producent, de featurettes “The Truth is Ugly: Capturing the Male and Female Point of View” en “The Art of Laughter”, verwijderde scènes, alternatieve eindes, bloopers en last but not least een portie bioscooptrailers.

Neen hier een kijkje voor de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.