Een vroege Stargirl recensie op Disney Plus

Een vroege Stargirl recensie op Disney Plus BelgiëStargirl *

Regie: Julia Hart

Met Grace VanderWaal, Graham Verchere, Karan Brar, Maximiliano Hernandez, Darby Stanchfield, Giancarlo Esposito,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van A Star is Born voor tieners.

Het verhaal: Leo Borlock is een gemiddelde leerling op Mica High School. Hij haalt redelijke cijfers, is lid van de muziekkapel op school en overleeft door onder de radar te vliegen. Maar dat alles verandert als hij kennismaakt met Stargirl Caraway, een zelfverzekerde en kleurrijke nieuwe leerling die graag ukelele speelt en zich onderscheidt van de grijze massa. Ze is aardig, vindt magie in het alledaagse en weet anderen te raken met de simpelste gebaren. Haar excentriciteit en aanstekelijke persoonlijkheid charmeren Leo en zijn medeleerlingen en al snel stijgt haar populariteit van ongezien en uitgelachen naar geaccepteerd en geprezen, om vervolgens weer terug te vallen, waardoor Leo terechtkomt in een emotionele achtbaan.

Een vroege Stargirl recensie op Disney+ België

Ons verdict: Ja, je las het goed. Disney Plus lanceerde in 2019 internationaal in Angelsaksische markten zoals Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland & … Nederland. Onze Noorderburen krijgen opnieuw vanwege hun innovatief karakter (en ook het feit dat ze daar o.m. de app ontwikkelen) het primeur als Europese markt om de spiksplinternieuwe streamingdienst te testen. De dienst is er al actief sinds eind oktober 2019 voor gratis en voor niks, maar sinds de officiële lancering is het gratis. Daar komt nog eens bij dat de grote Europese landen zoals Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland,… Enfin, al onze buurlanden Disney Plus gaan krijgen aan het einde van de maand. En België? Nou, gezien onze conservatieve kant en onze kleine markt mogen we samen met Scandinavië het bekijken van de nieuwe Disney+-series & -films voorlopig tot en met de zomer 2020 op onze buik schrijven. Geen bioscooprelease, geen Netflix-release, nada

Wat kunnen we doen als die hard filmfan om de film te bekijken? Klopt, we kunnen het illegaal downloaden zoals zowat iedereen in de jaren 2000 en waarschijnlijk opnieuw vanaf 2020. Een VPN aanschaffen en een Hollander lastig vallen? Nee, sorry, tot dat niveau laten we ons bij MoviePulp.be niet verlagen. Wij gaan gewoon lekker klagen, zeuren & protesteren samen met de andere Belgen die ontgoocheld zijn, want anno 2020 is het onaanvaardbaar voor een conglomeraat (en zelfs in zekere zin monopolist) zoals The Walt Disney Company om zijn unieke content niet wereldwijd aan te bieden. Telenet doet het al jaren voor HBO, Apple kan het, Netflix is gewoon Netflix en Amazon volgt van tijd tot tijd zijn concurrent voor zijn strafste content. Of werkt samen met filmdistributeurs zoals The Searchers om Belgen toch de kans te geven de releases te bekijken in de bioscoop. Het is een triestige evolutie. Zijn er oplossingen? Jazeker. Ik denk dat er oplossingen zijn en dat Disney absoluut wat meer risico mag nemen in de streamingmarkt met een wereldwijde omzet van 11 miljard dollar dit jaar. Bovendien heeft Disney & Fox een voortreffelijk team in België die perfect weet hoe het content op de markt moet brengen. Beiden zijn al jaren marktleider in België. Gaat deze fake recensie effectief een verschil maken? Nee. Dat weten we ook. Tenzij jullie net zoals ons zowat alle nieuwe content van Disney+ op Rotten Tomatos, IMDb & Metacritic een dikke vette nul geven. En aan mijn concullega’s, join me om te tonen wat de kracht van de media nog is in tijden van Google & Facebook. Misschien schieten ze dan wakker in Burbank, California.

Kortom, beschaamtelijk, Disney Worldwide. Wij willen Disney Plus in België NU!!! We zitten niet voor niks in ons kot vanwege de coronavirus.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter