King Naresuan (Part 2) Blu-ray review

naresuan coverKing Naresuan (Part 2)****

Regie: Chatrichalerm Yukol

Met: Wanchana Sawatdee, Thaksawn Phaksukjaroen, Intira Jaroenpura

Speelduur: 159′

De twee über-succesvolle Thaise King Naresuan-films krijgen een knappe release van Splendid!

Het verhaal: Vele jaren zijn voorbij gegaan als de inmiddels volwassen Naresuan (Wanchana Sawatdee) in zijn geboortestad terugkeert. Maar de zo hoopvol gestemde erfgenaam van de troon van Ayudhya moet zich staande weten te houden in de machtstrijd met zijn rivalen die dreigen het koninkrijk aan te tasten. Naresuan wordt op de proef gesteld en bewijst zijn kundigheden als het hem lukt de Shan-staat te veroveren. Maar daarmee laadt hij de afgunstige vijandigheid van de kroonprins op zich en de gespannen situatie dreigt te escaleren. Als dan alleen nog maar moord en doodslag het koninkrijk regeren, leidt dat tot de dood van de koning, wiens taken Naresuan direct moet overnemen…

king

Ons verdict: De hier besproken King Naresuan is eigenlijk de sequel The Legend of Naresuan: Declaration in Independence uit 2007. Het eerste deel, getiteld Naresuan (2006), groeide uit tot dé meest succesvolle film in de Thaise geschiedenis. Het is dan ook geen verrassing dat er een jaar later een tweede deel in de bioscopen verscheen. Waar de eerste Naresuan een ietwat rommelig historisch epos was, is de tweede King Naresuan een overweldigend actiespektakel, met prima choreografieën en indrukwekkende sequenties op het slagveld. Het acteerwerk is meer dan degelijk van de hele cast en ondanks de lange speelduur slaagt regisseur Chatrichalerm Yukol er toch in om de prent voldoende vlot en snedig te houden. Af en toe zijn er scènes die wat aanslepen, maar dat haalt de algemene kwaliteit van dit epos zeker niet naar beneden. King Naresuan is dan ook één van die sequels die beter zijn dan het origineel.

De Blu-ray: Wederom een fijne speciale editie in de ondertussen behoorlijk indrukwekkende “Amazia”-collectie! Naast een prima 1.78:1 HD-transfer en een stevige Thaise DTS-HD 5.1-track bevat deze uitgave een enorm waardevolle bonus. Naast een resem trailers op het schijfje zelf, bevat de keepcase een extra schijf met de eerste Naresuan (Legend of King Naresuan: Hostage of Hongsawadi). Als dat geen mooie bonus is! Kortom, wederom een stevige aanrader van distributeur Splendid voor de liefhebbers van de betere Aziatische cinema.

Bekijk hier een bioscooptrailer van de tweede film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.