Warrior Nun recensie op Netflix België [eerste indruk]

Warrior Nun recensie op Netflix BelgiëWarrior Nun ** 1/2

Bedenker: Simon Barry (Continuum, Van Helsing, Bad Blood)

Met Alba Baptista, Toya Turner, Kristina Tonteri-Young,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Wu Assassins & Letter from the King.

Het verhaal: Na wakker te zijn geworden in een lijkenhuis, ontdekt een verweesde tiener dat ze nu superkrachten bezit als de gekozen Halo-drager voor een geheime sekte van op demonjagende nonnen.

Warrior Nun recensie op Netflix België

Ons verdict: Met de opkomst van verschillende ‘kleinschaligere’ streamingdiensten wordt het als maar meer duidelijk dat Netflix de commerciële tour op gaat. Warrior Nun met in de hoofdrol de mooie doch jonge Alba Baptista is daar opnieuw een voorbeeld van. Alle elementen die een Netflix-serie moeten doen slagen, zitten gepropt in Warrior Nun: Een casting met een gelijke verdeling uit verschillende lagen van de bevolking, meer female empowering personages,… Maar wat Warrior Nun vooral niet de moeite maakt, is zijn concept gebaseerd op het Amerikaanse manga-personage Warrior Nun Areala door Ben Dunn en de povere acteerprestaties van de cast met doorsnee namen. Met magere production design & goedkope visual effects buiten die Halo ontnemen van de ruggen van de strijders dan (that’s pretty cool), inspireert Warrior Nun maar weinig met een scenario dat nergens heen lijkt te gaan. Bovendien komt het hele plot ons meer bekend voor met Wu Assassins & Chilling Aventures of Sabrina op Netflix die in hetzelfde rijtje passen.

Kortom, geef ons eerder Wu Assassins dan deze Warrior Nun hoewel we wel blij zijn met de verschijning van de Portugese Alba Baptista. Van haar willen we wel meer zien. Maar in hemelsnaam, waar gaat dit kindjesgezeur over? Vechtende nonnen met engelenkroontjes in de rug? WTF?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter