Flashbacks of a Fool Blu-ray review

Flashbacks of a Fool***

Regie: Baillie Walsh

Met: Emile Robert, Daniel Craig, Julie Ordon, Gina Athans

Speelduur: 110′

Redelijk Brits drama, met prima acteerprestaties!

Het verhaal: Joe Scott was ooit een beroemde acteur. Nu haalt hij alleen nog de krant met zijn wilde levensstijl, vol seks, drank en drugs. Wanneer hij hoort dat zijn jeugdvriend Boots op tragische wijze is overleden, gaan Joe’s herinnering terug naar de laatste zomer van zijn jeugd, aan de Engelse kust. Toen was hij een jongen die slechts droomde van een carrière in Hollywood. Zijn vriendschap met Boots, zijn ontluikende seksualiteit, zijn eerste liefde en een onbezonnen daad met vreselijke gevolgen. De dood van Boots dwingt Joe eindelijk om in het reine te komen met zijn verleden…

Ons verdict: Flashbacks of a Fool is het aangrijpende speelfilmdebuut van voormalig videoclip-cineast Baillie Walsch, bekend en beroemd van enkele baanbrekende videoclips van onder andere Massive Attack, Oasis en INXS. Hoewel de Britse prent een drama is – met overigens een prima acterende Daniel Craig (Casino Royale, The Golden Compass) in de hoofdrol – speelt muziek (en dan vooral de soundtrack) een erg belangrijke rol in Flashbacks of a Fool. Hier en daar valt de prent helaas een beetje stil en mits een strakkere montage en een iets snediger tempo had hier zeker en vast wat meer ingezeten. Maar Flashbacks of a Fool is zeker eens de moeite om een keertje te bekijken. Let dan ook op de prachtige cinematografie van James Mathieson (Gladiator, Kingdom of Heaven)!

De Blu-ray: Het High Definition-beeld is scherp, met een goed contrast en een prima diepte en detail. De kleuren zijn mooi vol en ogen realistisch. Vuiltjes en andere storende onvolmaaktheden zijn zoals verwacht niet aan de orde. De Engelse soundtrack klinkt op zijn beurt prima, met een bevredigende dynamiek en een goede plaatsing van de aanwezige geluiden. De muziek speelt een belangrijke rol en deze klinkt mooi warm, met heldere en goed verstaanbare uit de middelste speaker. Ruis en andere geluidstoringen vormen geen probleem. Een degelijke Blu-ray!

De bioscooptrailer is hieronder te bezichtigen:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.