Franchise: Dawn of the Planet of the Apes

Box Office België update (2014 week 31)

Dawn of the Planet of the Apes bannerHet mag geen verrassing meer zijn: Dawn of the Planet of the Apes was de voorbije week de absolute heerser aan de Belgische box office. Sterker nog, Dawn of the Planet of the Apes haalt maar liefst 798,728 euro binnen en is daarbij de film van het jaar die de meeste omzet scoorde in zijn openingsweek! Proficiat aan 20th Century Fox!!! Bad Neighbors verslaat ook deze week weer Transformers: Age of Extinction en blijft sterk op een 2de plaats staan. The Purge: Anarchy kwam nieuw binnen op een 6de plaats met 119,406 euro omzet, alsook Maps to the Stars (14de plaats) en Begin Again (15de plaats) waren nieuwkomers die een beetje naar verwachting binnenkomen gezien de grote concurrentie de voorbije weken in de Belgische bioscoopzalen. MoviePulp-aanrader The Raid 2 kwam om een teleurstellende 20ste plaats binnen met maar 7,445 euro omzet aan de Box Office België voor A-Film.


Dawn of the Planet of the Apes behaalt beste openingsdag van 2014 in België

In een officieel persbericht wist 20th Century Fox met trots te vertellen dat Dawn of the Planet of the Apes een recorddag heeft beleefd gisteren aan de Belgische bioscoopkassa’s. Het behaalde het beste openingsresultaat van één dag in 2014 met een mooie €164 092 omzet en 20.000 Belgische bezoekers. Het is nog even wachten op de box office resultaten, maar het staat nu al vast dat deze absolute aanrader een topplaats zal behalen aan de Belgische box office, maar zal het voldoende zijn om de allerhoogste positie te behalen tijdens week 31? Hou MoviePulp.be in de gaten voor alle nieuwes over de box office België.Veronique De Kock krijgt apenlessen voor Dawn of the Planet of the Apes

Veronique De Kock krijgt apenlessen of zoals ze bij 20th Century Fox zeggen, doet het ‘Ape style’ tijdens deze acteersessie van Dawn of the Planet of the Apes. Check out de video en leer zelf ook enkele apen-trucjes bij. Geniet bovendien nog van een interview met de CGI-meester Andy Serkis!

Lees verder Veronique De Kock krijgt apenlessen voor Dawn of the Planet of the Apes

Ape Street Tags door Sean Dhondt voor Dawn of the Planet of the Apes

Alle straten in België staan vol met verwijzingen naar de nieuwe Dawn of the Planet of the Apes film. Een overzicht kan je hier bekijken en bovenaan zie je een making of met BV Sean Dhondt.


Dawn of the Planet of the Apes review

DOTPOTA POSTERDawn of the Planet of the Apes****1/2

Regie: Matt Reeves

Met: Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smith-McPhee

Speelduur: 130′

Nagenoeg perfecte sequel, die sterk verder weet te bouwen op Rise of the Planet of the Apes. Vanaf vandaag in de bios!

 

 

Lees verder Dawn of the Planet of the Apes reviewFinale trailer Dawn of The Planet of The Apes

andy serkis caesar in dawn of the planet of the apes

De verwachtingen rond Dawn of The Planet of The Apes worden met deze machtige trailer nog iets hoger gesteld. De mo-cap apen onder leiding van Andy Serkis ogen foto-realistischer dan ooit, het spektakel én het drama voelt intens aan, en aan de ‘menselijke’ kant vinden we uitstekende acteurs als Jason Clarke en Gary Oldman. Dé hit van de zomermaanden? We kunnen ons er nu al in vinden. Dawn of The Planet of The Apes is te zien in bioscoop vanaf 30 juli.

Lees verder Finale trailer Dawn of The Planet of The Apes