Franchise: straw dogs

Straw Dogs (2011) review

Straw Dogs ***1/2

Regie: Rod Lurie (The Contender)

Met: James Marsden, Kate Bosworth, Alexander Skarsgård, James Woods, Dominic Purcell, Laz Alonso, Willa Holland, Rhys Coiro

Speelduur: 105′

Ga kijken als je houdt van hondsbrutaal geweld, griezelige Rednecks, en natuurlijk het originele Straw Dogs van Sam Peckinpah.

Lees verder Straw Dogs (2011) review


Straw Dogs remake trailer

Het extreem geweldadige Straw Dogs was begin jaren ’70 één van de meest controversiële films van de legendarische Sam Peckinpah. Vooral de brutale verkrachtingsscène sloeg het publiek destijds met verstomming en zorgde er zelfs voor dat de film in het Verenigd Koninkrijk decennialang verboden werd. 40 jaar later kwam er één of andere studiobons op het lumineuze idee om een remake te produceren. Het basisgegeven werd behouden: een jong koppel uit de grootstad verhuist naar het platteland, en wordt daar belaagd door lokale lelijkaards, maar in plaats van het Engelse platteland, werd deze keer geopteerd voor het diepe Zuiden van de VS. James Marsden vervangt Dustin Hoffman, en Kate Bosworth de onfortuinlijke Susan George. Afgaande op de trailer wordt de remake eerder een volwassen slasher (genre Vacancy) dan een onbehaaglijke thriller die je het angstzweet doet uitbreken, en de haren op je arm overeind zet. Straw Dogs verschijnt wellicht in de herfst op het witte doek in de lage landen.

Lees verder Straw Dogs remake trailer