Straw Dogs (2011) review

Straw Dogs ***1/2

Regie: Rod Lurie (The Contender)

Met: James Marsden, Kate Bosworth, Alexander Skarsgård, James Woods, Dominic Purcell, Laz Alonso, Willa Holland, Rhys Coiro

Speelduur: 105′

Ga kijken als je houdt van hondsbrutaal geweld, griezelige Rednecks, en natuurlijk het originele Straw Dogs van Sam Peckinpah.

Het verhaal: Een scenarioschrijver uit L.A. verhuist met zijn sexy blonde vrouwtje naar haar geboortedorp, diep in het godsvrezende zuiden van de VS. Het duurt niet lang of de locale rednecks krijgen hen in het vizier … .

Ons verdict: Over de zin en onzin van remakes kan je dagenlang discussiëren. Jazeker, veel remakes zijn lauw opgewarmde overbodige kost, maar soms krijg je ook zéér straffe dingen te zien die zelfs het origineel overtreffen. Denk maar aan The Departed of Dawn of the Dead (2004). Zoveel eer zou ik deze Straw Dogs niet geven, maar slecht is dit zeker niet. Rod Lurie maakt dan wel een geografische en chronologische sprong, hij weet de onbehaaglijke sfeer van de cultklassieker van Sam Peckinpah goed te vatten, en schuwt het staalharde geweld niet. Ook met de casting zit het goed. Marsden gooit zijn superhelden imago van zich af (wij kennen hem natuurlijk vooral als Cyclops in de X-Men films, red.) en overtuigt als schuchtere naïeveling. Ook Bosworth zit perfect in haar strakke vel om gestalte geven aan een bloedhete southern belle. Het meeste lof gaat echter naar de slechteriken: SkarsgÃ¥rd, Woods en co. allemaal ademen ze dreiging uit van de eerste seconde dat ze in beeld komen. Straw Dogs is een -toegegeven overbodige- maar prima gemaakte remake die mij alvast van begin tot einde wist te entertainen. Aanradertje.

Bekijk alvast de trailer van Straw Dogs.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter