Franchise: Warcraft Beginning

Box Office België update (2016 week 24)

Warcraft: The Beginning aan de top van de Box Office België

En toen was het sprookje gedaan voor X-Men: Apocalypse. Warcraft: The Beginning verscheen inmiddels in de Belgische bioscopen en opende met een mooie 581.386 euro in zijn eerste week. Dit blijft toch wel lichtjes onder verwachting volgens onze redactie. Daarentegen was onze redactie verrast na de goede resultaten van Money Monster: De relatief ongekende film met George Clooney & Julia Roberts kwam op plaats 4 binnen de voorbije week met een flinke 185.306 euro achter X-Men: Apocalypse op 2 & Alice Through the Looking Glass op 3, terwijl Angry Birds inmiddels de kaap van 1 miljoen euro heeft bereikt na 4 weken op plek 5. Ook Café Society van Woody Allen mag tevreden zijn met 121.162 euro in zijn eerste week in deze tijden waarin de bioscoopbezoeker gezocht wordt. Captain America: Civil War lijkt nu al aan zijn einde te komen met 2,12 miljoen euro na 6 weken, terwijl The Jungle Book na 8 weken stabiel blijft en inmiddels 3,64 miljoen euro op zak heeft. Zo maakt het Belgische publiek The Jungle Book tot 3de beste film van 2016 na The Revenant (4,5 miljoen euro) & Zootopia (3,92 miljoen euro) en voor Deadpool (2,48 miljoen euro) & Batman vs. Superman (2,2 miljoen euro). Ontgoocheling van de voorbije weken was Miles Ahead die amper 9.046 euro opbracht na 2 weken in de bioscoop.

Eerste Warcraft: The Beginning trailer

Eerste Warcraft: The Beginning trailer

Talloze posters het voorbije jaar moest ons een idee geven van wat de makers van plan waren om het populaire MMORPG-spel World of Warcraft tot leven te brengen op het witte doek. Na vanavond is het eindelijk gedaan met wachten, want de eerste trailer is er! Blizzard Entertainment laat 2 soorten tegenover elkaar zetten (Orcs van de Horde & Humans van de Alliance) in een regie van Duncan Jones (de man achter Source Code) met Dominic Cooper, Ben Foster, Paula Patton, Clancy Brown & Toby Kebbell in de cast. Hier is de eerste Warcraft: The Beginning trailer!

Lees verder Eerste Warcraft: The Beginning trailer


Duncan Jones’ Warcraft film krijgt vorm

Warcraft Alliance posterWarcraft Horde poster

Een film van één van de meest populaire game in de wereld, World of Warcraft, werd al een tijdje terug aangekondigd maar weinig werd er tot nu toe vrijgegeven door regisseur (Source Code). Maar het wachten is voorbij: het afgelopen weekend wist Blizzard Entertainment, het bedrijf achter het MMORPG-spel, heel wat nieuwtjes vrij te geven zoals posters, 2 nieuwe websites (klik op de posters om er heen te gaan) en een hele cast. Tussen de cast zit onder meer (Garona), ,(King Llane), (Medivh), (Blackhand), , (Khadgar), (Orgrim), (Durotan), (Lothar),… De Warcraft film wordt verwacht in maart 2016, een jaar later door het opkomen van Star Wars VII: The Force Awakens.