De MoviePulp filmpreview 2011

Nu filmjaar 2010 bijna dood en begraven is -check zeker ons jaaroverzicht– krijg je alvast een vooruitblik op 2011. Let wel: ik heb me beperkt tot een tiental films waar ondergetekende het meest naar uitkijkt. Wees daarom niet verrast als grote namen als Harry Potter 7, Pirates of the Carribean 4, Tron: Legacy, Tintin, Transformers 3 of Mission Impossible 4 aan dit overzicht ontbreken -die komen er zeer zeker ook aan in 2011-, maar laat ons integendeel weten naar welke film jij zelf het meest uitkijkt!

1 Cowboys & Aliens (BE release: augustus)

Geen enkele film uit 2011 kan zoveel adelbrieven voorleggen als deze Cowboys & Aliens, waarvan de titel meer dan de lading dekt: met James Bond (Daniel Craig) en Indiana Jones (Harrison Ford) zelve op de affiche, Jon Favreau (Iron Man) in de regiestoel, en Steven Spielberg, Brian Grazer en Ron Howard als executive producer, kan het bijna niet anders, of dit wordt dé zomerblockbuster to beat volgend jaar.

2 Battle: Los Angeles (BE release: april)

Deze Alien-invasie-film uit het perspectief van de gewone soldaten wordt her en der omschreven als Aliens meets Black Hawk Down. Met Michelle Rodriguez heeft de vrij onbekende regisseur alvast de bad ass actieheldin bij uitstek gecast. Hopelijk geeft dit evenveel vuurwerk als wordt beloofd in de knappe trailer.

3 Super 8 (BE release: zomer)

Over de inhoud van deze intrigerende Science Fiction film bestaat meer onduidelijkheid dan over de Belgische regeringsvorming, maar sinds Mission: Impossible 3, en vooral de Star Trek reboot, zijn wij ALTIJD benieuwd waarmee J.J. Abrams ons nu weer gaat verbazen. Geproduceerd door Steven Spielberg, en gezien de schijnbare gelijkenissen met zijn Close Encounters kan dat geen toeval zijn. Of toch?

4 X-Men: First Class (BE release: juni)

Regisseur Matthew Vaugn was met Kick-Ass verantwoordelijk voor de strafste film van 2010. Zeer benieuwd of hij met deze prequel Brian Singers X2 zal weten te overtreffen. Aan de cast zal het zeker niet liggen. Onder meer Michael Fassbender, James McAvoy, Kevin Bacon en de wonderschone January Jones (uit Mad Men) krijgen een belangrijke rol.

5 The Girl with the Dragon Tatto0 (BE release: december)

David Fincher bewees dit jaar met The Social Network dat hij opnieuw in supervorm is, en geen enkele Hollywood-regisseur is beter geschikt om het donkere bronmateriaal van Stieg Larsson te verfilmen. Het script wordt herwerkt door Steve Zaillian (American Gangster, Gangs of New York), en in de cast herkennen we onder meer Daniel Craig. Wordt mogelijk één van die zeldzame remakes die het origineel overtreft.

6 The Mechanic (BE release: februari)

Geen enkele hedendaagse actieheld past beter bij deze herwerking van de Charles Bronson-cultfilm, The Mechanic, dan Jason Statham. Ook meer dan benieuwd of regisseur Simon West (14 (!) jaar na Con-Air) hopelijk nog een keer even sterk uit de hoek kan komen?

7 True Grit (BE release: januari)

Met het sublieme No Country For Old Men, bewezen de gebroeders Coen al het western-genre in de vingers te hebben. Hopelijk geldt dit ook voor deze remake van een John Wayne film van enkele decennia terug? Op de affiche prijken onder meer Jeff Bridges, Matt Damon en Josh Brolin.

8 Faster (BE release: februari)

De laatste jaren verkwanselde ie zijn fysieke talenten in kindvriendelijke, stompzinnige komedies, maar nu is Dwayne ‘The Rock’ Johnson eindelijk terug in een macho-actieknaller, waarin hij wraak neemt op Billy Bob Thornton en iedereen die betrokken was bij de dood van zijn broer.

9 Fast Five (BE release: mei)

Opnieuw The Rock, maar deze keer als bad guy die jaagt op Vin Diesel en Paul Walker in het vijfde veelbelovende deel van de babes en bolides franchise.

10 Conan (BE release: september)

Remake van de Schwarzenegger-cult-klassieker die hopelijk het tempo opdrijft, en de visuele effecten naar de 21ste eeuw brengt, maar vooral ook het bloed en bloot lillend vlees van het origineel behoudt. Van het productiehuis achter The Expendables en Rambo 4.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 thoughts on “De MoviePulp filmpreview 2011”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  nummer vijf kan niet anders dan beter worden wanthet origineel was al slechts maar tv waardig. fincher kan het beter maken hoop ik.

  Please wait...
 2. Super 8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Please wait...
 3. Ben erg benieuwd naar Super8
  vooral het “Scariest Thing I Ever Saw” (op dat laatste wazige filmrolletje
  dat voorbij schiet) schept verwachtingen…!

  Please wait...
 4. @Jape: Hopelijk lost Super 8 de hooggespannen verwachtingen in. Fingers crossed!

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.