Franchise: filmjaar 2011

Het grote Moviepulp filmjaaroverzicht 2011

Economisch gezien zal 2011 de geschiedenis ingaan als een rampjaar, maar dat was er op filmisch gebied nergens aan te merken. Lang geleden dat er nog veel degelijke tot uitstekende prenten uitkwamen, in bovendien een veelheid van genres. Toegegeven, de beste films kwamen vaak uit uiterst verrassende hoek, en of er een echte instant-klassieker tussen zat ( zo eentje waarover 20 jaar nog gepraat wordt, red.), valt ten zeerste te betwijfelen. 2011 was ook het filmjaar waar bijzonder veel straffe prenten géén of bijna geen kans kregen in de bioscoop, een ergerlijke trend die zich waarschijnlijk zal verder zetten de komende jaar. Dat er een gevarieerd aanbod was, komt ook naar voren uit onderstaande lijstjes. Voor het derde jaar op rij is er géén eenduidigheid over wat volgens de MoviePulp redactie dé allerbeste film van het jaar was. Meer nog, op Rise of the Planet of the Apes na, was er zelfs geen enkele film die voorkwam in ieders top 10. Lees snel verder voor onze lijstjes, en alvast fijne feestdagen gewenst!

Continue reading Het grote Moviepulp filmjaaroverzicht 2011

De héétste actrices van filmjaar 2011 opgelijst

Natuurlijk gaan jullie als rechtgeaarde filmliefhebbers om andere redenen naar de bioscoop dan de kwaliteit van het vrouwelijk ‘vlees’, maar we moeten daar niet flauw over doen, schone jonkvrouwen die over het witte doek dartelen kunnen nooit kwaad. Een kleine noot, we hebben bij het opmaken van onderstaande -alfabetische- lijst geen rekening gehouden met de acteerprestaties an sich, en gewoon lekker oppervlakkig naar het uiterlijk gekeken.

Continue reading De héétste actrices van filmjaar 2011 opgelijst


De MoviePulp filmpreview 2011

Nu filmjaar 2010 bijna dood en begraven is -check zeker ons jaaroverzicht– krijg je alvast een vooruitblik op 2011. Let wel: ik heb me beperkt tot een tiental films waar ondergetekende het meest naar uitkijkt. Wees daarom niet verrast als grote namen als Harry Potter 7, Pirates of the Carribean 4, Tron: Legacy, Tintin, Transformers 3 of Mission Impossible 4 aan dit overzicht ontbreken -die komen er zeer zeker ook aan in 2011-, maar laat ons integendeel weten naar welke film jij zelf het meest uitkijkt!

Continue reading De MoviePulp filmpreview 2011