Een nieuwe lente: nieuwe Amerikaanse topreeksen

Met het aanbreken van de eerste lentezon worden er traditioneel een aantal nieuwe topreeksen op het Amerikaanse TV publiek losgelaten (en anno 2011 dus ook wereldwijd). Ook dit jaar lijkt het aanbod weer van verduiveld hoge kwaliteit. We rangschikken naar volgorde van anticipatie.

The Killing – Prémière op AMC op zondag 3 april. Remake van de klassiek geworden Deense policier.

The Kennedys – Prémière op Reelz op zondag 3 april. Miniserie over het turbulente leven van Amerika’s bekendste familie. Met Greg Kinnear, Barry Pepper, Katie Holmes en Tom Wilkinson.

The Borgias – Prémière op Showtime op zondag 3 april. Fonkelnieuwe historische reeks over de legendarische Italiaanse bankiers / gangster familie. Onder meer met Jeremy Irons.

Game of Thrones – Prémière op HBO op zondag 19 april. Eerste fantasy serie van het huis van vertrouwen dat ons recent nog verblijdde met Boardwalk Empire. Bekendste lid van de cast is zonder twijfel Sean Bean.

Camelot – Prémière op Starz op vrijdag 1 april. Belooft een kakelverse kijk op de oeroude sage. Als het niveau van The Pillars of the Earth wordt gehaald zijn wij tevreden. Met onder meer Joseph Fiennes en de bloedmooie Eva Green.

Breakout Kings – Ging in prémière op A&E op 6 maart. Actiereeks van de makers van Prison Break waarin een speciaal team (samengesteld uit (ex-)gevangenen) op zoek gaat naar ontsnapte gevangenen. Je herkent vast stoere kaalkop Domenick Lombardozzi (uit The Wire) in de hoofdrol.

Tussen haakjes: Waar, wanneer en of deze reeksen ooit op een Belgische zender zullen te zien zijn, is nog niet geweten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.