Actrice in de Kijker: Zoe Saldana

Naam: Zoë Yadira Zaldaña Nazario
Geboorteplaats: New Jersey, VS
Geboortedatum: 19 juni 1978
Lengte: 1m70 ; Gewicht:
Sterrenbeeld: Tweelingen; Paarde (Aarde)
Burgerlijke status: in een relatie met acteur Keith Britton sinds 2005

zoe-saldana-voor-calvin-klein-envy-ondergoed-wallpaper

Zoe Saldana verdient een plekje in onze rubriek Actrice in de Kijker vanwege haar breakthrough acteerprestaties het voorbije jaar. Ze schitterde volop in de science fiction kaskrakers Star Trek & Avatar en zette de trend verder door een heerlijke rol te spelen in de wraakfilm Colombiana.

Zoë Yadira Zaldaña Nazario werd geboren in New York, maar verhuisde met haar ouders naar de Domenicaanse Republiek wanneer ze 10 werd. De jonge Zoe kwam in het exotisch land in contact met dans/ballet en voelde dat het haar roeping moest worden. Toen Zoë 17 werd, beslisten haar ouders om terug naar Amerika te verhuizen om daar de groeikansen van Zoë de vrije loop te laten. Zoë begon bij een New Yorkse theatergroep Faces en deed ook haar bijdrage bij New York Youth Theater. In 2000 kreeg ze dankzij haar danstalent een kans op te schitteren op het witte doek in de film Center Stage. Vanaf dan ging het bij Zoe Saldana alleen maar berg op met rollen in Law & Order, The Terminal, Britney Spear’s Crossroads, Guess Who? en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. In Europa werd ze vooral bekend dankzij haar rollen in Vantage Point, Avatar, The Losers en Colombiana.

Trivia:

* Zoe Saldana haar ouders komen van de Domenicaanse Republiek en Puerto Rico.
* Ze is een grote fan van het science fiction genre, vandaar haar bijdrage in Star Trek en Avatar

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Actrice in de Kijker: Zoe Saldana”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter