102 Minutes that Changed America DVD review

102 Minutes that Changed America****

Regie: nvt.

Met: nvt.

Speelduur: 118′

Verbluffend 9/11-relaas aan de hand van exclusieve telefoongesprekken en nooit geziene amateurbeelden!

Omschrijving: Beleef de aanslagen van 11 september 2001 op een unieke en aangrijpende manier: door de beelden en geluiden die de bewoners van New York zelf vastlegden op die fatale dag.

Tussen het moment dat het eerste vliegtuig zich in de Twin Towers boorde en het ineenstorten van de tweede toren zaten slechts 102 minuten. In die 102 minuten veranderde de wereld voor altijd

Met video- en audiofragmenten uit meer dan honderd bronnen van amateurs en professionals laat deze documentaire de terroristische aanval zien zoals hij werd beleefd door de slachtoffers, reddingswerkers en getuigen. De angst, paniek en chaos zijn voor altijd vastgelegd, maar ook de moed van de brandweermannen, politie en gewone burgers. 102 Minuten die Amerika Veranderden is een meeslepend, aangrijpend en authentiek verslag van de onvergetelijke gebeurtenissen op 9/11.

Ons verdict: Wat op 11 september 2001 gebeurde is nog steeds moeilijk te bevatten. Als je die dag net als het grootste gedeelte van de wereldbevolking aan je televisiescherm gekluisterd zat, dan dacht je waarschijnlijk net als ons dat de derde wereldoorlog aan het uitbarsten was. Op die bewuste donkere dag veranderden enkele Al-Qaeda terroristen voor eeuwig de wereld. Ze slaagden er in om vier Amerikaanse lijnvliegtuigen te kapen en deze te gebruiken als een destructief wapen. Twee hiervan boorden zich voor het oog van de hele wereld in het World Trade Center. Het derde toestel wist een deel van het Pentagon te vernietigen, terwijl het vierde vliegtuig dankzij enkele dappere passagiers nooit zijn vooropgestelde doel in Washington wist te bereiken. De verbluffende documentaire 102 Minutes that changed America laat ons aan de hand van exclusieve telefoongesprekken, unieke geluidsopnames en allerhande vaak nooit geziene beelden een waarheidsgetrouw en perfect getimed beeld te schetsen van wat er zich die gedoemde dag allemaal afspeelde.

De DVD: Dat je hier geen beeld- en geluidskwaliteit krijgt zoals bij een dure topproductie is meer dan logisch. Maar gelukkig is het geleverde beeld- en geluid van een voldoende kwaliteit. Zo zijn de dialogen die ‘on the scene’ zijn opgenomen meestal goed te verstaan en is de Engelse geluidstrack over het algemeen vrij van geluidsstoringen. Maar gezien het bronmateriaal en de omstandigheden waar het materiaal allemaal is in gefilmd, kunnen we toch spreken van een meer dan degelijke kwaliteit. Extra features zijn beperkt tot de korte film “I-Witness to 9/11” (18 min.) en dat is meer dan voldoende. Hierin vertellen de mensen verantwoordelijk voor sommige van de opnames en beelden hun tragische verhalen.

Bekijk hier de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.