New Kids Nitro Blu-ray review

New Kids Nitro***1/2

Regie: Steffen Haars en Flip van der Kuil

Met: Huub Smit, Tim Haars, Wesley Van Gaalen, Steffen Haars, Flip van der Kuil

Speelduur: 77′

Verassend leuke sequel op de succesvolle eerste New Kids film, die gerust superieur kan genoemd worden ondanks al het gekut!

Het verhaal: In New Kids Nitro wordt Friesland getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren…

Ons verdict: Ondanks dat we de serie van The New Kids best grappig vonden, waren we op de redactie niet helemaal weg van de eerste bioscoopfilm: New Kids Turbo. De komedie werd hoe dan ook een dikke, vette kaskraker en zodoende hebben we nu het vervolg. Met enige reservatie lieten we ons weer onderdompelen in de marginale wereld van deze schuimbekkende hangjongeren uit Maaskantje, en wat bleek? New Kids Nitro is superieur op elk gebied. Niet alleen is de toevoeging van zombies een gouden zet, bovendien kijkt het hele ding – mede dankzij slimme stilistische keuzes – weg als een grindhouse prent uit de jaren tachtig. Hetzij dan wel met boertige grappen en grollen. De cast is in goede doen, de speciale effecten en de stunts zijn behoorlijk spectaculair en het geheel werd ingeblikt met een regisseursduo dat duidelijk meer zelfvertrouwen had dan bij de eerste film. Conclusie: Een geslaagde mix van botte, platte Nederlandse humor met bloedige zombietaferelen.

De Blu-ray: Het 1080P 2.35:1 HD-beeld spat van het scherm, met levendige, doch soms bewerkte kleuren en een prima scherpte (minus de stilistische toevoeging van filmische korrel), terwijl de Brabantse DTS-HD Master Audio 5.1-track genoeg dynamiek en richting bevat voor dit soort prent. Ruis of andere storingen vormen geen probleem. Extra’s: Een slipcase met audio-button, Audio-commentaar van de New Kids, Fart-track, Making of , Premiereverslagen, Trailers en Videoclip ‘Hoeren neuken nooit meer werken’. In huis halen die handel KUT!

Bekijk bij ons al de EPIC bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter