Resident Evil: Damnation Blu-ray review

Resident Evil: Damnation****

Regie: Makoto Kamiya

Met: Matthew Mercer, Dave Wittenberg, Wendee Lee, Val Tasso, Courtenay Taylor

Speelduur: 100′

Sequel op de geslaagde CGI-prent Resident Evil: Degeneration uit 2008. Nu op Blu-ray!

Het verhaal: FBI-agent Leon S. Kennedy infiltreert in een klein landje in Oost-Europa omdat het gerucht gaat dat er Bio Organic Weapons (B.O.W.s) worden ingezet. Net aangekomen, krijgt hij van de Amerikaanse regering de opracht het land onmiddellijk weer te verlaten. Maar omdat hij het onthullen van de waarheid belangrijker vindt, negeert Leon het bevel en betreedt hij het slagveld om een eind te maken aan de tragedies die veroorzaakt worden door de B.O.W.s…

Ons verdict: In 2009 berichten we nog over Resident Evil: Degeneration, een verbluffende CGI-animatiefilm die de live-action films compleet negeerde en een mooie uitbreiding was op de game-franchise. Dit project was blijkbaar een succes, want nu is er dus de sequel Resident Evil: Damnation. Het is opnieuw een straffe animatiefilm geworden, met een goed doordacht verhaal, indrukwekkende actiescènes en voldoende spanning. De creaturen zien er geweldig uit en de bekende personages uit de games zien er weer erg herkenbaar/realistisch uit. De film heeft een vlot tempo en kijkt lekker weg op een donkere vrijdagavond. Resident Evil: Damnation zal niet zoveel aandacht trekken als de live-action franchise, maar neem het van ons aan dat dit de filmreeks om te bekijken is als je fan bent van de videogames.

De Blu-ray: Het 1.78:1 HD-beeld is haarscherp, met een wederom uitstekend contrast, diepte en schaduwdetail. De warme en levendige kleuren ogen natuurlijk, met een solide zwartniveau. Het geheel is verder vrij van dramatische onvolmaaktheden. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt vol en dynamisch, met een mooi gevoel van richting. De geluidseffecten zijn netjes geplaatst en er is genoeg spreiding. De subwoofer geeft de nodige extra punch waar nodig, terwijl de dialogen over de hele speelduur goed te verstaan staan. Ruis, kraakjes en andere ellende zijn zoals verwacht afwezig. Het bonusmateriaal bestaat uit bloopers, twee documentaires (“The DNA of Damnation” en “Las Plagas: Organisms of War”), enkele cross-promotionele trailers en een fraaie fotogalerij. Netjes!

Benieuwd? Check out de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.