Cannes 2013: Een verslag

Cannes-66-posterVan 15 mei tot en met 26 mei 2013 was het weer een overrompelende kakafonie van luxe, beroemdheden, starlets, feestjes – en uiteraard ook een heleboel films – op de fameuze Franse Croisette. Dit was uiteraard voor het prestigieuze filmfestival van Cannes, dat dit jaar al aan zijn 66ste editie toe was. Ondergetekende was zoals de voorgaande jaren wederom van de partij en maakte voor ons het volgende exclusieve verslag op.

 

 

Terwijl zaken als de moeilijke economie, een stijging in lokale misdaad en het slechte weer zonder twijfel een weerslag hadden op de Marché du Film, blijft het buiten kijf dat er nog steeds enorm veel films gemaakt worden. Opvallend is dat peperdure internationale co-producties (zoals o.a. John Woo’s The Crossing) in een opmars zijn, maar dat sequels nog steeds dé manier bij uitstek blijven qua ‘veilig investeren’.

The-Crossing-poster

Zo kondigde Europa Corp’s CEO Christophe Lambert maar liefst drie (!) nieuwe Transporter films aan. Telkens met een budget van om en bij de 35 miljoen dollar per prent. Dat actieheld Jason Statham opnieuw van de partij zal zijn als de onvolprezen chauffeur Frank Martin is op deze moment van schrijven nog steeds een absoluut mysterie.

jason-statham

Op de stand van Nu Image/Millenium Films werd aggresief de komst van zowel The Expendables III, als Rambo V duidelijk gemaakt. Het zogenaamd laatste Rambo-avontuur probeerde men twee jaar geleden – blijkbaar zonder succes – ook al aan de man te brengen, maar het Amerikaanse productie/distributie-concern is duidelijk niet van plan om deze franchise zonder slag of stoot op te geven…

eXpIIIRambo5

Verder gooit producent/opperhoofd Avi Lerner (welke ons overigens zeer vriendelijk even persoonlijk te woord stond) alle wapens in de strijd voor een 3D-versie van Hercules, die volgend jaar in de bioscoopzou moeten verschijnen. Een zéér verrassende keuze als je weet dat Conan 3D één van de grotere flops in de Nu-Image/Millenium cataloog is. Hercules 3D is in een regie van de Finse actiefilmer Renny Harlin (U weet wel… Die Hard 2, Cliffhanger). De poster oogt alvast veelbelovend.

Hercules3D

Ook kunnen we binnen afzienbare tijd sequels ontdekken zoals Mortal Instruments 2, Zu Warriors: Dawn of Darkness, Police Story 2013, Ironclad 2, ABC’s of Death 2, Wolf Creek 2, Outpost III, The Pact 2, Grave Encounters 2 en Cabin Fever 3 én 4. Sommige kon je al deels of volledig gaan ontdekken op de filmmarkt, terwijl andere nog volop in pre- of actuele productie waren. Ondergetekende onderging The Afterman III, maar ontdekte met veel plezier ook het heerlijk foute Return to Nuke ‘Em High: Volume 1. Het betreft hier in essentie de 4de prent in de populaire cultreeks van Troma en aan de compleet wilde reacties na afloop te horen, zal het zeker nog niet de laatste zijn. (N.v.d.r.: Volume 2 is ondertussen al in volle opnames!)

Return-To-Nuke-Em-High-poster

Veel trailers kunnen we uiteraard nog niet tonen, maar die van Return of Nuke ‘Em High: Volume 1 willen we jullie niet onthouden:


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter