Franchise: The Expendables 3

The Expendables 3 review

the expendables 3 posterThe Expendables 3 ***1/2

Regie: Patrick Hughes (Red Hill)

Met: Sylvester Stallone, Jason Statham, Mel Gibson, Harrison Ford, Dolph Lundgren, Randy Couture, Wesley Snipes, Antonio Banderas, Jet Li, Arnold Schwarzenegger

Speelduur: 125′

Ga kijken vanaf dit weekend als je houdt van de vorige Expendables-films, Die Hard 4.0 en The A-Team (2010).

Lees verder The Expendables 3 review
The Expendables 3 trailer

the expendables 3Nu bekend werd dat The Expendables 3, in tegenstelling tot zijn voorgangers, een vermadelijde PG-13 (Kinderen Toegelaten, red.) rating meekrijgt, is ons enthousiasme enigszins getemperd. Maar deze spectaculaire trailer maakt veel goed. En de geschifte cast vol actielegendes blijft natuurlijk op post, met op kop Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li, Arnold Schwarzenegger, en nieuwkomers in de franchise Antonio Banderas, Wesley Snipes, Harrison Ford en Mel Gibson -als de slechterik van dienst-. The Expendables 3 verschijnt bij ons op 20 augustus in de zalen, en blijft hoe dan ook -samen met Sin City: A Dame To Kill For- dé must-see van de nazomer.

Lees verder The Expendables 3 trailerKarakterposters van de actiehelden uit The Expendables 3

mel gibson the expendables 3 postersylvester stallone the expendables 3 poster

Op de eerste echte trailer van The Expendables 3 is het nog even wachten. Waarschijnlijk wordt hij nog voor het einde van de week vrijgegeven. Maar intussentijd alvast de karakterposters voor de belangrijkste actiehelden uit The Expendables 3 die in augustus verwacht wordt in de zalen.

Lees verder Karakterposters van de actiehelden uit The Expendables 3


The Expendables 3 teaser trailer

The ExpendablesToegegeven véél is er nog niet te zien in deze teaser voor The Expendables 3, maar hij weet we op een minuut tijd de ‘USP’ van deze actieknaller samen te vatten: een enorme cast vol legendes uit het genre. Naast terugekerende kleppers als Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li en Arnold Schwarzenegger, zijn de meest opvallende namen Mel Gibson, Harrison Ford, Antonio Banderas, Wesley Snipes en eum Kelsey Grammer. Noch Sly zelve noch Simon West nam plaats in de regiestoel. Die eer ging naar Patrick Hughes maker van de potente Australische cultfilm Red Hill. The Expendables 3 verschijnt op 13 augustus in de Belgische zalen.

Lees verder The Expendables 3 teaser trailer


Cannes 2013: Een verslag

Cannes-66-posterVan 15 mei tot en met 26 mei 2013 was het weer een overrompelende kakafonie van luxe, beroemdheden, starlets, feestjes – en uiteraard ook een heleboel films – op de fameuze Franse Croisette. Dit was uiteraard voor het prestigieuze filmfestival van Cannes, dat dit jaar al aan zijn 66ste editie toe was. Ondergetekende was zoals de voorgaande jaren wederom van de partij en maakte voor ons het volgende exclusieve verslag op.

 

 

Lees verder Cannes 2013: Een verslagSylvester Stallone overweegt Mel Gibson als regisseur van The Expendables 3

mel gibson regisseur expendables 3

Sylvester Stallone deed gisteren een suggestie (incl. cijfermatig grapje) op zijn eigen twitter account die iedere bonafide liefhebber van het old skool actiegenre deed rechtveren van blijdschap.

sylvester stallone twitter mel gibson expendables 3

Wel Sly, dat vinden wij bij MoviePulp alvast een verdomd goed idee. Mel Gibson (Mad Max, Lethal Weapon, red.) is zelf een actieheld op zijn retour, en daarenboven een begenadigd regisseur die met Braveheart een Oscarwinnende klassieker afleverde, en zelfs uit de kruisgang van Jezus een compromisloze gruwelfilm wist te puren. Bovendien stak hij met de achtervolgingsscènes in Apocalypto zelfs de eerste Rambo film, First Blood naar de kroon qua survivaltaferelen in het woud. Als Stallone nu ook nog een scriptschrijver kan aantrekken van het kaliber van een Shane Black (The Last Boyscout, The Long Kiss Goodnight, red.) of een Steven E. De Souza (Die Hard, red.), wordt The Expendables 3 misschien wel de actieklassieker waar wij allemaal op verhopen. Wij houden de vingers stevig gekruist!