2 Guns Blu-Ray review

2 guns blu-ray cover2 Guns ***1/2

Regie: Baltasar Kormákur (Contraband)

Met: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton, Bill Paxton, James Marsden, Edward James Olmos

Speelduur: 105′

Haal 2 Guns nu in huis op Blu-Ray en DVD als je houdt van ouderwets goed schuldig vertier à la Lethal Weapon en Bad Boys.

Het verhaal: Wanneer een poging om te infiltereren in een drugskartel mislukt, worden DEA-agent Bobby Trench (Denzel Washington) en marine-inlichtingenofficier Michael Stigman (Mark Wahlberg) door hun superieuren aan hun lot overgelaten. Nu iedereen ze het liefst achter de tralies of onder de grond ziet, hebben ze alleen nog elkaar. Helaas voor hun belagers hebben ze tijdens hun undercover-jaren de nodige trucs geleerd … .

© 2013 Georgia Film Fund Fifteen, LLC and Universal Pictures, a division of Universal City Studios, LLC. All Rights Reserved.

Denzel Washington en Mark Wahlberg in 2 Guns

Ons verdict: Je mag van The Expendables films denken wat je wil, maar die ode aan de actieknallers van weleer (en vooral het bijbehorend box office succes) heeft er wel voorgezorgd dat de old skool actiefilm opnieuw een kans krijgt in Hollywood. Denk maar aan zowat alle films met Jason Statham in actieheld-modus, en recent ook aan de schaamteloze Die Hard klonen Olympus Has Fallen en White House Down. Deze 2 Guns haalt z’n mosterd vooral bij die andere legendarische actiefranchise uit de late jaren ’80, Lethal Weapon. Alle clichés van het buddy cop genre passeren de revue, weliswaar overgoten met een postmodern meta-sausje.

2 Guns heeft een mager excuus voor een plot, maar maakt dit quasi volledig goed door het charisma van het heerlijke duo Washington-Wahlberg, het sex-appael van Paula Patton, de over-the-top-gaande Bill Paxton -die met elke scène gaat lopen waarin hij voorkomt- en de pokdalige karakterkop van Olmos. Voeg hierbij snedige R-rated actie en een paar spitsvondige one-liners die de grootmeester zelf, Shane Black, naar de kroon steken, en je krijgt met 2 Guns een kleine twee uur -zichzelf nergens serieus nemend- schuldig vertier. Als ze volgende keer iets meer tijd steken in een noemenswaardig plot, zien wij Denzel en Marky Mark zelfs graag terugkeren in -waarom niet?- 2 Guns II.

De Blu-Ray van 2 Guns biedt naast optimaal beeld- en geluid ook audiocommentaar van de regisseur, deleted scenes, en vooral een vrij volledige making of documentaire van ca. 30 minuten. Neem een kijkje op de Facebook pagina van Sony Pictures Home Entertainment Belgium voor meer informatie.

Bekijk alvast de trailer van 2 Guns.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.