Silk DVD review

Silk coverSilk ***

Regie: François Girard

Met: Keira Knightley, Michael Pitt, Alfred Molina, Sei Ashina

Speelduur: 104 min.

Een visueel verbluffend liefdesverhaal, dat helaas ietwat tekortschiet op het vlak van inhoud.

Koop Silk aan de beste online prijs bij Free Record Shop!

Het verhaal: De onvoorwaardelijke liefde en trouw van Hervé Joncours (Michael Pitt) voor zijn knappe bruid Hélène (Keira Knightley) wordt danig op de proef gesteld, wanneer hij naar Japan wordt gestuurd voor een geheime handelsmissie. Hervé brengt heel wat rijkdommen mee, maar met iedere nieuwe reis naar het land van de rijzende zon raakt hij echter meer en meer verscheurd tussen zijn liefde voor Hélène en de verleidingen van zijn beeldschone Japanse minnares (Sei Ashina). Met die verboden liefde haalt Hervé zich bovendien de woede van een lokale krijgsheer op de hals en de gevolgen hiervan zullen hem de rest van zijn leven blijven achtervolgen…

Ons verdict: De beroemde Canadese cineast Francois Girard (The Red Violin) maakt na tien jaar zijn comeback met Silk, een tragisch liefdesverhaal met een goede cast. De filmmaker heeft duidelijk zijn vak nog niet verleerd en Silk zit vol met verbluffende, bijna poëtische beelden. Het scenario is boeiend, maar het mist de nodige diepgang. De film is vakkundig ingeblikt en er wordt goed geacteerd. Knightley en Molina hebben al meermaals bewezen dat ze het in zich hebben en ook in Silk bewijzen ze dit weer. De Japanse Sei Ashina maakt haar speelfilmdebuut in de film, maar we verspellen voor haar steevast een grootse toekomst. Ze trekt de aandacht steevast naar zich toe en met haar ongebreideld charisma is ze een lust voor het oog. Enkel Michael Pit blijft een beetje droogjes. Toch zeker een aanrader die op zijn tijd houdt van een goed gemaakt romantische drama!

De DVD: Op de DVD is echter niets aan te merken. Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp, met een goed contrast en mooie, levendige kleuren en zowel de Engelse Dolby Digital 5.1-, als de DTS-track bieden een zuiver geluid, met een voldoende gevoel van ruimte en steeds verstaanbare dialogen. De keepcase is verpakt in een stijlvolle kartonnen sleeve, maar helaas zijn er geen echte extra features aanwezig.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.