Robocop: The Beginning DVD review

robocopRobocop: The Beginning **

Regie: Paul Lynch en Mike Vejar

Met: Richard Eden, Yvette Nipar, Blu Mankuma, Andrea Roth, James Kidnie

Speelduur: 86′

De effecten zijn degelijk, maar voor de rest is deze pilootfilm véél te braaf om te blijven boeien.

Het verhaal: Wanneer RoboCop (Richard Eden) zwaar beschadigd raakt door een anti-tankraket van de schurk “Pudface” (James Kidnie), slaat ook voor secretaresse Diane (Andrea Roth) het noodlot toe. Gelukkig kan haar brein nog gered worden en slagen medici en technici erin om het over te plaatsen naar het computermainframe van NeuroBrain om zo RoboCop te kunnen helpen. Als Diana beseft wat er met haar gebeurd is, blijkt er een plan gemaakt te zijn om NeuroBrain en ook Diane te vernietigen. Nu is het de beurt aan Diana om ervoor te zorgen dat RoboCop op tijd zijn geheugen terugkrijgt…

intro-pic15

Ons verdict: Het lijkt er stilaan op dat niemand buiten Paul Verhoeven Robocop op de juiste manier op het scherm kan brengen. Robocop 2 was een rommeltje van begin tot eind, met stuurloos geweld. Terwijl men in Robocop 3 het heldhaftige titelpersonage wist te herleiden tot een kindervriend. Ook de Canadese televisieserie “Robocop” uit ’94 hd het compleet bij het verkeerde eind. Niet alleen waren de scenario’s clichérijk, maar daarbovenop vergaten de makers om hun personages interessant en menselijk te maken. In de plaats daarvan kreeg je soms bijna karikaturen op het scherm zoals “Pudface”. Richard Eden is bovendien een flets hoofdacteur, zonder het inlevengsvermogen, talent en charisma van Peter Weller. Het geweld is compleet weggevaagd en soms lijkt het alsof de reeks gericht is op kinderen, terwijl Robocop in Verhoevens wereld toch duidelijk een held was voor volwassenen! De regie is degelijk en ook op de speciale effecten zijn prima voor een televisiereeks. Robocop: The Beginning is een samenstelling van de eerste episodes van de televisiereeks.

De DVD: Het 1.33:1-beeld is degelijk, met natuurlijk ogende kleuren en een bevredigende scherpte. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt niet super spectaculair, maar voldoet voor de reeks. Er is een bevredigende spreiding en dynamiek, met daarbovenop een degelijke weergave van de muziek en verstaanbare dialogen. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt eveneens bevredigend. Extra’s zijn beperkt tot een trailer en een handjevol promotionele trailers.

Kijk ook even hier voor de intro van de serie:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter