The Man DVD review

manThe Man ***

Regie: Les Mayfield

Met: Samuel L. Jackson, Eugene Levy, Luke Goss, Miguel Ferrer

Speelduur: 88′

Clichérijke, doch verrassend amusante actie-komedie van de maker van Blue Streak *** en American Outlaws ****.

Het verhaal: Het zijn barre tijden voor federaal agent Derrick Vann (Samuel L. Jackson). Zijn partner wordt vermoord tijdens een grote wapendiefstal en hij wordt hoofdverdachte. Vann krijgt 24 uur om de situatie recht te zetten én het gestolen materiaal terug te krijgen. Daarenboven krijgt Vann het gezelschap van een toevallige voorbijganger, de praatzieke verkoper Andy Fiddler (Eugene Levy), die door de gansterbende per vergissing voor heler van de gestolen wapens wordt aanzien. Vann heeft geen keuze: hij moet noodgedwongen samenwerken met Fiddler, want de gangsterbende wil enkel nog met “The Man” onderhandelen…

theman16040502

Ons verdict: The Man werd bij zijn release in 2005 afgekraakt alsof het de slechtste film allertijden betrof. Alsof dat nog niet voldoende was flopte de prent genadeloos aan de wereldwijde bioscoopkassa’s en bracht deze wereldwijd niet eens 14 miljoen dollar in het laatje. We hadden ons dus ook mentaal voorbereid op het allerergste, zeker wat betreft Eugene Levy. Maar verrassend genoeg bleek The Man nog een amusante actie-komedie te zijn! De humor is niet van een hoog niveau, maar door het bijna kinderlijke enthousiasme van Eugene Levy en de eindelijk nog eens echt coole performance van Jackson valt er genoeg lol te beleven aan de film. The Man kan ook buigen over een prima slechterik vertolkt door Luke Goss, die u ongetwijfeld nog wel kent uit Blade II en Hellboy II: The Golden Army. De ex-Bros zanger is charismatisch, op de juiste momenten grappig en tegelijk dreigend. De film heeft eveneens een vlot tempo en met een strakke regie van Mayfield. The Man zal geen prijzen winnen én terecht! Maar met niet al te hoge verwachtingen kan je het slechter treffen. Uitstekend vertier voor op een regenachtige vrijdagavond.

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een prima contrast en schaduwdetail. Het zwartniveau stelt niet teleur en de kleuren ogen natuurlijk. Filmgrain en compressiefoutjes blijven gelukkig binnen de perken en ook vuiltjes zijn niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1- en DTS-tracks klinken warm en voldoende dynamisch, met een goede plaatsing van de effecten en nette weergave van de filmmuziek. Het geheel klinkt voldoende ruimtelijk en de subwoofer zorgt voor de nodige onderlijning. Ruis of andere storingen zijn niet aanwezig. De DTS biedt bij direct vergelijk wat meer detail en een iets voller geluidsbeeld. Er zijn behoorlijk wat extra’s aanwezig zoals bloopers, een aantal weggeknipte en alternatieve scènes, een viertal ‘Making of ‘-featurettes die allen diverse zaken van de productie onder de loep nemen en als laatste de originele bioscooptrailer. Een nette DVD-uitgave!

Bekijkt u hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.