Rogue DVD review

rogueRogue ****

Regie: Greg Mclean

Met: Radha Mitchell, Michael Vartan, Sam Worthington, John Jarratt

Speelduur: 95′

Een uitermate straffe horrorfilm over – jawel – een moordende krokodil!

Het verhaal: In het ruige landschap van Noord-Australië neemt de Amerikaanse journalist Pete (Michael Vartan) een riviercruise met een groep toeristen. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot Kate (Radha Mitchell), de mooie blonde tourgids. Maar wanneer de boot wordt geraakt door iets onder water, verandert de pleziertocht in een ware nachtmerrie. De groep komt vast te zitten op een klein eilandje. De zon gaat onder en het wordt vloed, waardoor het eilandje langzaam maar zeker onder water komt te staan. Wachtend op hulp realiseren Pete, Kate en de anderen zich dat iets hen in de gaten houdt. Onder de kalme oppervlakte van het water wacht een reusachtige krokodil zijn kans af…

rogue-2007-6

Ons verdict: Enkele jaren geleden schokte de Australische schrijver/regisseur Greg Mclean de horrorwereld met zijn ijzersterke debuut Wolf Creek. Mclean opteerde om zijn internationaal gewaardeerde horrorprent op te volgen, met een bigbudget productie over een moordende krokodil. Geef nu toe dat dit na ‘meesterwerkjes’ als Crocodile, Alligator 2: The Mutation en Lake Placid 2 nu niet echt een veelbelovend onderwerp is. Toch slaagt Mclean er wonderwel in om een meesterlijke horrorfilm af te leveren, die op geen enkel vlak teleurstelt. Niet alleen zijn de menselijke karakters goed onderbouwd, daarbovenop zijn deze geloofwaardig zodat je effectief meeleeft met hun afgrijselijke situatie. De cast leveren stuk voor stuk uitstekend acteerwerk af en schetsen enkele memorabele personages. Mclean regisseert Rogue met vaste hand en pakt nergens uit met opzichtige shots of overdreven gore. In de plaats daarvan geeft hij het verhaal rustig de tijd om te realistisch te ontplooien. Rogue is razend spannend, uitermate intens en dankzij een geweldige opbouw op de juiste momenten schokkend. De soundtrack is geweldig, de speciale effecten verbluffend en de film heeft over de hele lijn een vlot tempo. Kortom, een absolute aanrader die gerust een kans had mogen krijgen in de bioscopen!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een goed contrast en een puik schaduwdetail. Het zwartniveau is prima en de overige kleuren ogen levendig, helder en natuurlijk. Oneffenheden blijven zoals verwacht bij een recente film binnen de perken en vuil is niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en voldoende dynamisch, met zuivere en steevast verstaanbare dialogen. De uitstekende filmmuziek komt goed tot zijn recht en de vele klanken en omgevingsgeluiden zijn netjes geplaatst. De subwoofer zorgt voor de nodige ondersteuning en ruis of storingen zijn niet aanwezig. Er is ook een prima Engels Dolby Surround 2.0-spoor aanwezig. Jammer genoeg zijn er geen extra features aanwezig. Wel zit er om de keepcase een fraaie holografische kartonnen sleeve, die de uitgave een chique uitstraling geeft. Hoe dan ook een aanrader!

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter