Forgotten Scares trailer over horror in Vlaanderen

forgotten-scares-poster

In 2014 bewees schrijver/regisseur Jonas Govaerts dat ze nog altijd horror in Vlaanderen kunnen maken, met Welp. De film kon rekenen op heel wat bijval op internationale filmfestivals en werd Welp bekroond met de “Carnet Jove Jury Award” op het Sitges International Film Festival en de award voor beste regie (Jonas Govaerts). Ook in België zelf werd Welp goed ontvangen, maar de gevestigde pers bleef de horrorprent verkopen als de “éérste Vlaamse horrorfilm”. Het leek even alsof we dit genre nooit eerder beoefend hadden in Vlaanderen… maar in het promoten van Welp werd een hele lijn van genrefilms vergeten… pioniers zoals Harry Kümel die het genre bij ons op de kaart zetten en vaak internationaal daarmee scoorden, maar nu toch vergeten werden. Forgotten Scares zeg maar

Dit irriteerde naast de vele genrefans op horrorforums, ook onafhankelijk filmmaker en voormalig in horror gespecialiseerd journalist Steve De Roover, dus hij ging op zoek naar alle regisseurs, producers en beschikbaar zijnde acteurs/actrices om voor eens en altijd de puntjes op de i te zetten over in Vlaanderen gemaakte horror cinema met “Forgotten Scares“. Forgotten Scares trailer over horror in Vlaanderen onderaan:

Teaser - FORGOTTEN SCARES: AN IN-DEPTH LOOK AT FLEMISH HORROR CINEMA

“Forgotten Scares” is een productie van de uit Baal afkomstige Steve De Roover, welke wist te scoren met de vampieren kortfilm Un Homme Bien (21 official film festival selecties in 11 landen, ‘Best Social Film’ op het Krivoy Rog Film Festival, Oekraïne), en Kevin Hoed, afkomstig uit het Limburgse Zonhoven, die momenteel de europese filmfestivals afreist met zijn kortfilm Bleu – welke bekroond werd als beste debuut op het 16de Independent Days Film Fest, te Duitsland. Samen staken deze twee ‘partners in crime’ de koppen bij elkaar en besloten om 4-Way Films en Sungarden Media samen te voegen, waaruit het nieuwe onafhankelijke Leuvense productiehuis Skladanowsky werd geboren. Since hun opstart begin 2015 was Skladanowsky al verantwoordelijke voor een stevige selectie commercials, a-typische kortfilms zoals het ambitieuze The Barrier of Silence, TV reportages en muziek videos. Kijk zeker is verder op de officiële website: www.skladanowsky.be.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.