Franchise: Forgotten Scares

Forgotten Scares Telenet à la carte recensie

Forgotten Scares : An In-depth Look at Flemish Horror Cinema ****

Regie: Steve De Roover

Met (bijdragen van): Jan Verheyen, Rob Van Eyck, Harry Kümel, Sven De Ridder, Evelien Bosmans, Pieter Van Hees, Jonas Govaerts

Speelduur: 96′

Bekijk deze heerlijk entertainende én leerrijke documentaire nu op video-on-demand (via Telenet à la carte) als je houdt van gelijkaardige cultdocu’s als Not Quite Hollywood, American Grindhouse en Machete Maidens Unleashed. Of wanneer je in lang vervlogen tijden wel eens een Nacht Van De Wansmaak bijwoonde.

Continue reading Forgotten Scares Telenet à la carte recensie


Ga gratis kijken naar Forgotten Scares door MoviePulper Steve De Roover

Forgotten Scares trailer over horror in Vlaanderen

Diegenen die onze filmblog volgen sinds het begin, weten dat we niet vies zijn van de Vlaamse Film. In de navolging van Welp wist één van onze MoviePulp-redactieleden zelf stevig werk te verzetten om de Vlaamse horrorgenre in scène te zetten. We vergeven het hem dan ook dat hij af en toe niet meer zoveel schrijft ;-) Forgotten Scares, de nieuwe documentaire van zijn hand samen met collega Kevin Hoed gaat woensdag 21 juni 2017 in première in Cinema-Zuid te Antwerpen en wij geven 5 tickets weg om deze Vlaamse parel te gaan zien. Neem deel aan onze wedstrijd en we zien jullie dan woensdag?

Continue reading Ga gratis kijken naar Forgotten Scares door MoviePulper Steve De Roover

Forgotten Scares trailer over horror in Vlaanderen

forgotten-scares-poster

In 2014 bewees schrijver/regisseur Jonas Govaerts dat ze nog altijd horror in Vlaanderen kunnen maken, met Welp. De film kon rekenen op heel wat bijval op internationale filmfestivals en werd Welp bekroond met de “Carnet Jove Jury Award” op het Sitges International Film Festival en de award voor beste regie (Jonas Govaerts). Ook in België zelf werd Welp goed ontvangen, maar de gevestigde pers bleef de horrorprent verkopen als de “éérste Vlaamse horrorfilm”. Het leek even alsof we dit genre nooit eerder beoefend hadden in Vlaanderen… maar in het promoten van Welp werd een hele lijn van genrefilms vergeten… pioniers zoals Harry Kümel die het genre bij ons op de kaart zetten en vaak internationaal daarmee scoorden, maar nu toch vergeten werden. Forgotten Scares zeg maar

Dit irriteerde naast de vele genrefans op horrorforums, ook onafhankelijk filmmaker en voormalig in horror gespecialiseerd journalist Steve De Roover, dus hij ging op zoek naar alle regisseurs, producers en beschikbaar zijnde acteurs/actrices om voor eens en altijd de puntjes op de i te zetten over in Vlaanderen gemaakte horror cinema met “Forgotten Scares“. Forgotten Scares trailer over horror in Vlaanderen onderaan:

Continue reading Forgotten Scares trailer over horror in Vlaanderen